KAO DA JE OSVOJENA EVROLIGA. Žoc je umeo da proslavi trjumf nad Crvenom zvezdom Meridianbet! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 27.10.2023 | 08:45


Umeli su da proslave.

Foto: Starsport
KAO DA JE OSVOJENA EVROLIGA. Žoc je umeo da proslavi trjumf nad Crvenom zvezdom Meridianbet! (VIDEO)

U meču pete runde ovosezonske Evrolige, košarkaši Partizana su u beogradskoj Štark Areni savladali Crvenu zvezdu Meridianbet rezultatom 88:86 čime su zabeležili drugi ovosezonski trijumf u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju.

Meč su obeležile velike oscilacije u igri. Sjajno su crno-beli zuapočeli meč. U ranoj fazi stigli do 15 poena prednosti, a zatim je usledio veliki pad.

Puletni trenera Janisa Sferopulosa, korak po korak su sustizali prednost rivala, da bi u tokom trećeg perioda igre imali i oni dvocifrenu prednost i praktično pobedu u rukama. Međutim, u poslednjih deset minuta igre, uzdigli su se crno-beli i u penal završnici stigli do trijumfa.

Koliko je ovaj trijumf značio i treneru Željku Obradoviću videlo se po okončanju samog meča.

 

 

Trener Partizana je parket napustio uzdignutih ruku, davajući štimung navijačima crno-belih koji su slavili na tribinama.

Treba napomenuti da je ovim susretom spuštena zavesa samo na prvi čin večitog derbija. Već u ponedeljak 30. oktobra sledi novi susret crno i crveno-belih, a ovoga puta će to biti meč regionalne Admiral Bet ABA lige koji će imati izuzetan značaj. Partizan u navedeni meč ulazi sa imperativom pobede zbog nedavnog poraza u duelu sa beogradskom Megom.

 

BONUS VIDEO: