EVROLIGA PREDUZIMA RIGOROZNE MERE: Slučaj "Đoković" zahvatio i evropsku košarku!


IZVOR: Republika - 18.01.2022 | 13:40


Velike broj evroligaških mečeva od početka kalendarske 2022. godine odložen je usled pandemije koronavirusom. Rukovodstvo elitnog evropskog košarkaškog takmičenja suočeno je sa ogromnim problemima i na osnovu toga bord lige je doneo nove odluke.

Foto: KK Crvena zvezda
EVROLIGA PREDUZIMA RIGOROZNE MERE: Slučaj "Đoković" zahvatio i evropsku košarku!

Prema ranijem planu, svi klubovi učesnici mogli su da pojačaju svoje redove, da registruju nove igrače, zaključno sa početkom 26, evroligaškog kola, a sada je taj rok pomeren i klubovi će moći to da učine do 23. februara.

Podsetimo da je i karantin za vakcinisane igrače u slučaju pozitivnog testa na virus korona skraćen sa 14 na sedam dana, a sada je izmenjen i status nevakcinisanih. Ukoliko im lokalne vlasti države u kojoj treba da igraju zabrane ulazak ili učestvovanje u meču, zvanično će se voditi kao da su na raspolaganju treneru i biće ubrojani u minimum od osam potrebnih za odigravanje susreta. Ova promena važi i za Evrokup.

Tako je praktično izvršen pritisak na one koji se nisu imunizovali, jer u slučaju da budu zdravi, a nisu podlegli vakcinaciji, u pojedinim državama neće moći da pomognu ekipi, a vodiće se kao aktivni. Tako bi ekipe koje u svojim redovima imaju nevakcinisane košarkaše mogli da se nađu u situaciji da moraju da izađu na parket sa sedam ili manje igrača.

 

BONUS VIDEO: