ZVEZDA SLAVILA POSLE NEVIĐENOG PREOKRETA: Radonjić ISKLJUČEN, crveno-beli do pobede posle tehničke na sekund do kraja!


IZVOR: Republika - 11.12.2021 | 18:09


Košarkaši Crvene zvezde su posle neverovatnog preokreta savladali Krku u Novom Mestu u okviru 11. kola ABA lige rezultatom 71:70.

Foto: ABA liga
ZVEZDA SLAVILA POSLE NEVIĐENOG PREOKRETA: Radonjić ISKLJUČEN, crveno-beli do pobede posle tehničke na sekund do kraja!

Pakleni ritam je očigledno uticao na neubedljivu igru Crvene zvezde koja je gubila skoro tokom čitavog meča.

Nakon dve jako bitne pobede u Evroligi nad Olimpijakosom i Zenitom, crveno-beli su se jedva izvukli protiv potpunog autsajdera.

Krka je bolje ušla u meč i posle prve četvrtine imala 16:12, dok izabranicima Dejana Radonjića ništa nije išlo od ruke. 

Uspela je Crvena zvezda da smanji zaostatak trojkama i čak preokrene na startu druge četvrtine, ali to nije potrajalo. Domaći su na seriju odgovorili serijom i uspeli da na veliki odmor odu sa zavidnom prednošću 35:27

 

 

Treća četvrtina je protekla u nizanju neshvatljivih greški crveno-belih, dok je Krka koristila svoje šanse, a potom na poluvreni imala ogromnih plus 17, 59:42.

Poslednja četvrtina je bila neverovatno turbulentna, a sve je počelo isključenjem Dejana Radonjića. Trener Zvezde je izbačen van hale posle negodovanja zbog dosuđenog faula u napadu.

Ovo kao da je bila šok terapija za njego tim, pa je usledila neverovatna serija gostiju od 16:0. Košarkaši Krke su se potpuno pogubili u poslednjem periodu, a sudija je bio glavni akter i uspostavio takav kriterijum da je za svaki kontakt svirao faul.

Uspeli su crveno-beli da preokrenu na 62:63, Kosi je pogodio dva bacanja, da bi Kalinić doneo novu prednost na 1.35 do kraja.

 

 

Gibs potom pogađa za tri poena za 68:67, a onda Kalinić ne uspeva da realizuje slobodna bacanja. U narednom napadu Gibs posle faula donosi Krki plus 3.

Međutim, domaći su se odlučili da brane napad, i to se ispostavilo kao loša ideja jer se Kalinić iskupio i pogodio šut za tri poena 70:70.

Krka je izgubila loptu u poslednjem napadu, a onda je trener domaćih zbog eksplozivne reakcije dobio tehničku, Kalinić pogađa slobodno bacanje i Crvene zvezda slavi posle neviđenog preokreta.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili su Davidovac sa 19, Kalinić sa 15 i Marković sa 10 poena.

Kod Krke su se istakli Stipčević sa 16, Gibs sa 14 i sa po 12 poena Kosi i Lapornik.

Standings provided by SofaScore LiveScore