PRETNJA IZ PODGORICE: Najbolji košarkaš Budućnosti poslao MOĆNU PORUKU Zvezdi!


IZVOR: Republika - 20.05.2021 | 09:07


Krilni centar Budućnost Volija Danilo Nikolić uveren je da njegov tim može da izbori majstoricu finala ABA lige protiv Crvene zvezde koja vodi sa 2:0 u finalnoj seriji.

Foto: Starsport

Nikolić veruje u preokret

Budućnost je imala prednost od sedam poena na startu poslednje četvrtine, ali najbolji igrač crnogorskog tima iz tog susreta Danilo Nikolić, veruje u preokret.

- Loše smo otvorili meč, jurili smo razliku do 3. četvrtine, kada smo napravili ogroman preokret. Nismo uspeli da zadržimo prednost, lako smo "prosuli" rezultat - istakao je Danilo Nikolić.

Nikolić je bio kreator preokreta sa šest trojki iz isto toliko pokušaja, ali su njegovih 26 poena i osam skokova bili uzaludni.

- Previše oscilacija je bilo u igri, mnogo glupih grešaka u odbrani. Ni u napadu nismo bili dovoljno odlučni da privedemo meč kraju na način na koji je trebalo- naglašava 28-godišnji Podgoričanin.

Budućnost u "Morači” nije izgubila u ABA ligi od 20. oktobra 2019. godine i poraza od Primorske (83:80). Od tada je nanizala 20 pobeda.

- Nismo ostvarili ono što smo zacrtali - da se iz Beograda vratimo sa brejkom. Siguran sam, međutim, u odbranu domaćeg terena i vidimo veliku šansu da izborimo majstoricu- zaključio je Nikolić.

Treći meč Crvena zvezda - Budućnost se igra u subotu od 20.30 časova.