VELIKI PROBLEM ZA MILOJEVIĆA! Pripreme Zvezde proteći će bez NAJBOLJEG igrača!


IZVOR: Republika - 28.12.2023 | 09:03


Crveno-beli iznenada suočeni sa neprijatnom situacijom.

Foto: ST/D. KADIĆ
VELIKI PROBLEM ZA MILOJEVIĆA! Pripreme Zvezde proteći će bez NAJBOLJEG igrača!

Još ranije smo pisali da će novi-stari trener Crvene zvezde Vladan Milojević tokom zimskih priprema na Kipru ostati bez najmanje kvarteta Afrikanaca, koji moraju da se odazovu nacionalnim obavezama u reprezentacijama, ali tu se ne završava glavobolja za iskusnog stručnjaka.

Sa Marakane je stigla potvrda da će na Kupu Afričkih nacija igrati Naser Điga za Burkinu Faso, Osman Bukari u selekciji Gane, dok će na spisku "crnih zvezda" biti verovatno i Edmund Ado. Napadač Žan-Filip Kraso predviđen je na konačan spisak Obale Slonovače, a Kings Kangva standardno ide u reprezentaciju Zambije.

Dobra vest za Milojevića je da će Gelor Kanga početi pripreme od starta, jer se Gabon nije kvalifikovao, kao i Piter Olajinka i Šerif Endiaje, pošto nisu reprezentativci Nigerije, odnosno, Senegala.

Foto: Starsport

Inbeom Hvang

Afrički i Azijski kup ove godine održavaju se u isto vreme, što će napraviti ogromne probleme klubovima iz najjačih evropskih liga. Najveći problem za Crvenu zvezdu biće izostanak Inbeom Hvanga. Južna Koreja je grupi sa Malezijom, Jordanom i Beninom, otvoren joj je put ka osmini finala i u toj fazi takmičenja 28. januara biće apsolutni favorit. Prema procenama, reprezentacija čiji je selektor legendarni bivši nemački reprezentativac Jirgen Klinsman, naći će se u finalu 10. februara.

Međutim, i ako bi se desilo čudo da Južna Koreja ispadne u četvrtfinalu, utakmice te faze će se igrati u danu kad će Crvena zvezda završavati pripreme na Kipru 2. februara.

Podsetimo, branilac superligaške titule, nastavlja trku za bodove 10. februara, protiv Voždovca pred svojim navijačima.

BONUS VIDEO