DRAMA SE NASTAVLJA U BORBI ZA OPSTANAK: Goleada na Čairu, Lalatović i Mladost kucaju na vrata Prve lige!


IZVOR: Republika - 15.05.2023 | 20:13


Do kraja prvenstva ostala su samo još dva kola.

Foto: Starsport
DRAMA SE NASTAVLJA U BORBI ZA OPSTANAK: Goleada na Čairu, Lalatović i Mladost kucaju na vrata Prve lige!

U ponedeljak su odigrana tri meča 35. kola Superlige Srbije u okviru doigravanja za opstanak. Igralo se u Nišu, Surdulici i Subotici.

Foto: FK Radnički Niš

FK Radnički Niš

Radnički je kao domaćin savladao Javor i pobedu upisao rezultatom 3:2 (2:1).

Nišlije su povele u 17. mintu kada je precizan sa bele tačke bio Aleksandar Pejović, a već u 24. minutu je Javor uzvratio golom Normana Kembela. Odgovor Radničkog stigao je nakon manje od četiri minuta i to u vidu gola Nemanje Belakovića. Javor je do novog izjednačenja došao u 53. minutu i to sa penala. Precizan je bio Luka Gojković. Da sva tri boda ostanu u Nišu pobrinuo se u 72. minutu Miljan Škrbić petim golom u sezoni.

U Surdulici su Radnik i Mladost GAT odigrali nerešeno 1:1 (0:0).

Na gol se čekalo do 49. minuta kada je Radnik poveo golom Petra Kunića, a konačan rezultat postavljen je u 65. minutu duela nakon pogotka iskusnog napadača Nemanje Milića. Gosti su meč završili sa igračem manje jer je u drugom minutu nadoknade drugi žuti karton dobio Đorđe Ćosić.

Spartak je na svom terenu savladao Mladost iz Lučana 2:0 (0:0).

Prvi gol na ovom meču postigao je u 60. minutu devetnaestogodišnji napadač domaćih Srđan Hrstić. Subotičani su pobedu potvrdili u 87. minutu kada je mrežu zatresao jedan od najiskusnijih na terenu, tridesetsedmogodišnji Janko Tumbasević.

Drama u borbi za opstanak se nastavlja, Radnički i Spartak na svom kontu imaju po 35 bodova, Javor 34, Mladost Lučani 32, Radnik 31, dok je Mladost GAT prevođena Nenadom Lalatovićem ne poslednjem mestu sa 29 bodova.  

 

 

BONUS VIDEO