MAJSTORI SU PONOVO U MODI: Grobarima se od njih diže kosa na glavi, a oni su nezaustavljivo krenuli ka vrhu!


IZVOR: Republika - 24.05.2022 | 21:13


Iako su do kraja takmičenja ostala da se odigraju dva prvenstvena kola, već sada je sve potpuno jasno. Oni se vraćaju…

Foto: Starsport
MAJSTORI SU PONOVO U MODI: Grobarima se od njih diže kosa na glavi, a oni su nezaustavljivo krenuli ka vrhu!

U sezoni 1956/57, fudbaleri novobeogradskog Radničkog stigli su do finalnog susreta u okviru tadašnjeg Kupa Maršala Tita gde su protiv Partizana imali velikih 3:0 golovima Belina (autogol), Petakovića i Prljinčevića, ali su fudbaleri Partizana u nastavku meča uspeli da naprave jedan od najvećih preokreta kada je u pitanju jugoslovenski fudbal i rezultatom 5:3 stignu do “najdražeg trofeja” u nekadašnjoj Jugoslaviji.

I pored uspeha, ovaj susret u danas izaziva nelagodu među pristalicama crno-belih boja, a fudbaleri Radničkog, koji su u srpskom fudbalu poznati pod nadimkom “Majstori”, nakon više od deceniju i po lutanja od trećeg do petog ranga takmičenja, vraćaju se na prag srpske fudbalske elite.

Klub koji je pre tačno mesec dana proslavio 102. godišnjicu postojanja, u 28. kolu Srpske lige – grupa Beograd, remizirao je sa ekipom surčinskog Jedinstva rezultatom 0:0 i upravo tim bodom su ostvarili nedostižnu prednost u odnosu na rivale Zemun, OFK Beograd i BASK, čime su i zvanično postali članovi Prve lige Srbije u sezoni 2022/23, prvi put nakon punih 16 godina.

Foto: Printscreen/Wikipedia

FK Radnički Novi Beograd

 

Novobeograđani su u prethodnih 28 utakmica ostvarili 20 pobeda i po četiri remija i poraza, pa sa 64 osvojena boda, dva kola pre kraja takmičenja, imaju sedam bodova više u odnosu na rivala iz Gornje Varoši.

Radnički je tokom sezone u četiri odigrana meča sa najvećim rivalima iz Zemuna i sa stare Karaburme pretrpeo samo jedan poraz, uz dva trijumfa i jedan remi, tako da i taj podatak dovoljno govori o ovosezonskoj dominaciji “Majstora” u trećem stepenu fudbalskog takmičenja.

Lepu priliku da proslave veliki uspeh, povratak u Prvu ligu Srbije, sve pristalice “Majstora” imaće već predstojeće subote, kada u matineu na stadionu “pored Studenjaka” gostuje rival sa Careve ćuprije, ekipa BASK-a.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

BONUS VIDEO: