ULIČARI SAHRANILI SRPSKI FUDBAL: Nekadašnji reprezentativac PROGOVORIO o LAKRDIJI na našim terenima!


IZVOR: Veljko PETROVIĆ - 17.05.2021 | 04:30


Čovek koji nije hrabar ne može biti ni pošten jer za poštenje su potrebne žrtve, koje kukavica ne zna i ne može da podnese, a potrebna je velikodušnost, koju on ne može razumeti. Ova kratka misao o poštenju mogla bi da stoji ispred službenih prostorija pojedinih klubova u Superligi i Prvoj ligi Srbije.

Foto: Starsport

Detalj sa meča Rad - Mačva

U poslednjih 20 dana, zaključno s minulim vikendom na kolo pred kraj takmičenja, prva dva ranga izgubila su obrise normalnih utakmica od 90 i kusur minuta i samo se priča o čudnim prelazima, nizovima pobeda timova koji se bore za opstanak, a nisu strana ni saopštenja i napadi na sudije i Fudbalski savez Srbije.

TOTALNA ANARHIJA

Mnogo je pitanja, a malo odgovora koje je u razgovoru za Srpski telegraf pokušao da sublimira Rade Bogdanović (50), nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, govoreći bez dlake na jeziku o problemima od Subotice do Surdulice.

- Ljudi s ulice, odnosno asfalta, vode klubove u Superligi i Prvoj ligi Srbije, a pravila na ulici ne postoje, pa njima ništa nije sveto. Oni su u celu priču ubacili i kladionice, tako da njih nije sramota ovih prelaza i nizova pobeda davljenika - rekao je bivši napadač na početku razgovora za naš list.

Foto: RTS/printscreen

Rade Bogdanović

Najsvežiji slučajevi sumnjivih dešavanja dolaze nam sa Banjice, gde je Rad, koji je u poslednjih osam utakmica izgubio samo jedan meč, dva remizirao i pet pobedio, u subotu pobedio Mačvu sa 7:1 i time došao na trijumf do opstanka u Superligi. Ne treba zaboraviti ni "moćnu" seriju Napretka, koji je slavio sedam puta u poslednjih osam mečeva i osigurao opstanak.

Da ne bude da je problem samo u elitnom rangu, govore i scene s terena u drugoligaškom karavanu. Umesto da se priča o proslavi ulaska kragujevačkog Radničkog i Kolubare u Superligu, mi priču iz Lazarevca selimo u Sremsku Mitrovicu. Tamo smo u subotu videli prekid u 56. minutu, kada je domaći Radnički izjednačio protiv Dinama iz Vranja, čiji su igrači po komandi, navodno besni na suđenje, napustili teren.

PROPADAMO OD 1992.

Da ove scene neće proći nekažnjeno i van granica Srbije, Srpski telegraf je pisao prošle nedelje jer, prema saznanjima našeg lista, UEFA bi mogla da izbaci srpske klubove iz svih njenih takmičenja na dve-tri godine. Takav scenario plaši i našeg sagovornika.

- To je neminovnost ukoliko se ne dovedemo u red. Dobićemo po ušima od UEFA, a to bi značio nastavak propadanja koje je počelo još 1992. tokom rata. Nema čarobnog štapića, oporavak će trajati decenijama, potrebni su nam privatizacija i vlasnici koji će potpisom da odgovaraju za sve - zaključio je Bogdanović.