Biti li ne biti za Mirka Ivanića: Kod DekIja se ponovo rađam!


IZVOR: Danijel KOKANOVIĆ - 28.01.2020 | 21:07


Stigao je 8. februara prošle godine na Marakanu kao veliko pojačanje za čak 1,3 miliona evra, koliko je prvak Srbije platio BATE Borisovu, ali nakon 12 meseci u crveno-belom Mirko Ivanić (26) nije pokazao zbog čega su ga Zbehdan Terzić i Mitar Mrkela jurili sezonama unazad.

Foto: ST/Danijel Kokanović

Mirko Ivanić

Ipak, kreativni vezista na pripremama u Beleku otkriva razlog zbog kojeg nije pokazao svoj raskošni talenat podno Topčiderskog brda.

- Nisam igrao kod Vladana Milojevića na svojoj prirodnoj poziciji i to je osnovni razlog za slabije igre od očekivanih. Krivo mi je zbog toga, ali pričao sam sa Milojem i naravno da sam uvek bio u službi tima i prihvatio sam njegovu odluku. Trenerova reč je uvek poslednja - ističe nekadašnji as Vojvodine i ističe da dolaskom Dejana Stankovića na klupu očekuje da igra tamo gde najbolje zna - iza napadač, kao klasični organizator igre, posebno jer je doskorašnji plejmejker Marko Marin otišao u Saudijsku Arabiju.

- Velika je konkurencija u Zvezdi, niko nema garantovano mesto u timu, ali nadam se da ću igrati više nego u prethodnih 12 meseci. Sa Dekijem, odnosno Misterom kako ga svi u klubu zovemo, očekuje restart i neku vrstu ponovnog rođenja u igračkom smislu. Nema starih zasluga. Radimo mnogo na taktičkom uigravanju, verujem da ćemo dominirati i na proleće.

Bivši reprezentativac Crne Gore naglašava da niti jednog trenutka nije pomišljao da napusti redove šampuona Superlige.

Foto: ST/Danijel Kokanović

- Ne, zaista nisam razmišljao da odustanem zbog male minutaže. Došao sam da pokažem da sam igrač za Zvezdu, a sa novim trenerom sve počinje iznova. Znam šta navijači očekuju od mene, prvi ja nisam zadovoljan dosadašnjim učinkom. Mogu i moram daleko bolje - ističe Ivanić i kaže da još uvek nema tenzije oko večitog derbija 1. marta.

- Ima dovoljno vremena do tada, spomeneo mi igrači tu i tamo Partizan, ali zaista smo koncentrisani da dobar i temeljan rad na pripema kako bismo krenuli sa pobedama već od 15. februara i meča sa Čukaričkim - zaključio je Zvezdin kreativac.