LUCIDNI KREATOR IGRE „ROMANTIČARA“ DANAS IMA POSEBAN RAZLOG ZA SLAVLJE: Kapitenu, srećan 33. rođendan! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Irena Đurđević - 13.03.2024 | 13:53


Prva i najveća sportska želja Saše Markovića je da se OFK Beograd vrati u trijumfalni ritam i, ako pronađe „pobednički kod“, u Super ligu.

Foto: Starsport
LUCIDNI KREATOR IGRE „ROMANTIČARA“ DANAS IMA POSEBAN RAZLOG ZA SLAVLJE: Kapitenu, srećan 33. rođendan! (FOTO GALERIJA)

Zbog fudbalske lucidnosti koju godinama demonstrira na terenu, navikao je na sportska priznanja za svoj rad. Međutim, Saša Marković danas ima sasvim drugačiji povod za slavlje: 33. rođendan.

Kapitenu „romantičara“ su svi u klubu sa Stare Karaburme poželeli samo jedno: da i pored neočekivano skromnog učinka u nastavku takmičarske godine nađe „čarobnu formulu“ kojom će OFK Beograd da ispravi greške sa starta prolećne polusezone i ipak se domegne fudbalske elite.

Saša Marković je fudbal zaigrao u Kopaoniku iz Brusa. Beogradski sportski život započeo je u Partizanu gde je od 2003. do 2007. godine „brusio“ talenat, nastavio u OFK Beogardu gde se apsolutno fudbalski afirmisao.

Od debija za „romantičare“ 2008. godine, hitronogom vezisti je bilo potrebno samo dve sezone da dobrim partijama u plavo-belom dresu na Staroj Karaburmi skrene pažnju na sebe - čelnim ljudima „parnog valjka“. POGLEDAJ GALERIJU

Paraf na vernost Partizanu od četiri takmičarske godine Saši Markoviću je bila istinska nagrada za predan rad i sportsko strpljenje. Daroviti vezista je za crno-bele prvi put zaigrao protiv Genka. Od tog momenta, Saša Marković je samo napredovao u karijeri.

Kvalitetna izdanja u Partizanu bila su mu najbolja sportska ulaznica za „pečalbu“: prvo u špansku Kordobu, a samo 730 dana kasnije i u Apolon iz Limasola, pa u Olimpijakos iz Nikozije.

Saša Marković se u srpski fudbal vratio iz Mladosti a posle neuspele sportske misije sa Novosađanima da se domogne Super lige, od prošlog avgusta je, posle dugih 14 godina, ponovo u svom OFK Beogradu. Koliko lucidnom kreatoru igre veruju svi na Staroj Karaburmi dokazuje i kapitenska traka na njegovoj ruci.

Ekipa portala Republika.rs, kapitenu OFK Beograda, Saši Markoviću želi srećan rođendan i brz povratak na pobednički kolosek koji vodi do fudbalske elite, sa njegovim „romantičarima“.

BONUS VIDEO: