OVAKO JAGODE MOGU TRAJATI NEDELJAMA: Dodajte samo JEDAN sastojak i gledajte čudo - više nećete bacati pare!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jagode su nesumnjivo omiljeno voće većini ljudi.

OVAKO JAGODE MOGU TRAJATI NEDELJAMA: Dodajte samo JEDAN sastojak i gledajte čudo - više nećete bacati pare!

Foto: shutterstock

Jedan stručnjak tvrdi da će brzi trik održati jagode svežijima mnogo duže - a uključuje upotrebu samo jednog iznenađujućeg kuhinjskog sastojka. Verovali ili ne, ovaj sastojak je belo sirće koje se može mešati sa vodom da bi se stvorilo rešenje za očuvanje koje menja sve. Ovo su otkrile kuvarice Ariel Klajn i Samanta Lefler iz kompanije Real Simple, a obe su tvrdile da ovaj trik može da sačuva vaše voće tokom cele nedelje i kasnije.

- Češće, savršeno zrele bobice imaju tendenciju da se pokvare samo nekoliko dana nakon što ih kupite, što može biti izuzetno frustrirajuće. Ne samo da su sveže bobice skupe, već je i bacanje u smeće obeshrabrujući gubitak hrane - kažu.

Za početak, autori preporučuju da se bobice prvo potope u posudu od jednog dela belog sirćeta i tri dela vode na nekoliko minuta, piše "Miror".

Nakon toga, jagode treba raširiti i ostaviti da se osuše još dva-tri minuta. Zatim, kada istekne vreme, stavite ih u hermetički staklenu posudu u frižideru.

Foto: RINA

Kako da jagode duže traju

Belo sirće je popularno sredstvo za konzerviranje zahvaljujući svojoj sirćetnoj kiselini - supstanci koja sirćetu daje polarizirajući, oštar miris. Kada se u njega stavi voće i drugo povrće, njihova kiselost se takođe povećava, a svi preostali mikroorganizmi se u tom procesu ubijaju, navodi Gardening Knov Hov. Zauzvrat, ovo smanjuje mogućnost brzog rasta buđi i pomaže da hrana ostane sveža mnogo duže.

Ako vam ideja o korišćenju sirćeta zadaje glavobolju, ne bojte se. Arijel i Samanta tvrde da je zamrzavanje jagoda takođe spas.

- Apsolutno možete zamrznuti jagode! I za razliku od neke druge hrane, jagode se mogu zamrznuti u gotovo bilo kom obliku – cele, prepolovljene, isečene ili čak zgnječene - tvrde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading