SLAVLJE MOŽE DA POČNE: Šampionski pehar stigao u prave ruke! (VIDEO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 28.05.2023 | 19:09


Došlo je vreme da se i zvanično ispišu zlatne stranice klupske istorije.

Foto: Instagram.com/FK IMT/printscreen
SLAVLJE MOŽE DA POČNE: Šampionski pehar stigao u prave ruke! (VIDEO)

Fudbalski klub IMT osnovan je davne 1953. godine i upravo u godini u kojoj se proslavlja sedam decenija postojanja, popularni "traktoristi" su stigli i do najvećeg uspeha.

 

Sezona 2022/23 biće zlatnim slovima upisana u istoriji kluba sa stadiona pokraj novobeogradske Hale sportova "Ranko Žeravica". Kroz Prvu ligu Srbije, IMT je kao najboilja ekipa stigao do plasmana u elitni rang srpskog klupskog fudbala i od jeseni će po prvi put u istoriji krenuti u borbu za superligaške bodove.

Uoči meča poslednjeg 7. kola plej-of faze, odnosno ukupno 37. prvenstvene runde u kojoj "traktoristi" na stadionu u Vojvođanskoj ulici dočekuju RFK Novi Sad 1921, novom šampionu uručen je pehar namenjen pobedniku drugog stepena srpskog klupskog fudbala.

Kapitenu iMT-a Stefanu Stefanoviću šampionski pehar predao je Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK IMT (@fk.imt)

 

Da podsetimo, elipa IMT-a je ne računajući današnji susret, u prethodnih 36 mečeva ostvarila skor od 21 pobede, devet remija i šest poraza. Klub je do sada postigao 56 golova, a njihova mreža se tresla 35 puta.

Od naredne jeseni "traktoristi" zasigurno neće biti lak protivnik i najboljim srpskim klubovima.

 

 

 

BONUS VIDEO: