KRAJ NEGATIVNE SERIJE: "Bela tačka" presudila "čivijašima" - Novosađani nastavljaju borbu za vrh tabele! (VIDEO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 09.04.2023 | 09:57


Serija od pet mečeva bez uspeha, konačno je prekinuta.

Foto: RFK Novi Sad 1921
KRAJ NEGATIVNE SERIJE: "Bela tačka" presudila "čivijašima" - Novosađani nastavljaju borbu za vrh tabele! (VIDEO)

Više od mesec dana bilo je potrebno popularnim "kanarincima" da stignu do tri prvenstvena boda. Od susreta na beogradskoj "Marakani" kada su rezultatom 2:0 savladali RFK Grafičar, fudbaleri iz "srpske Atine" odigrali su pet mečeva u kojima su zabeležili dva remija (GFK Sloboda Užice 0:0 i Inđija Toyo Tires 1:1) i tri poraza (Radnički Novi Beograd 0:1, Metalac Gornji Milanovac 0:1 i Radnički Sremska Mitrovica 1:4).

 

Konačno, rezultatski uspeh ostvaren je u gradu na obalama Save gde je pogotkom Vojislava Balabanovića RFK Novi Sad 1921 osvojio bodove kojima ostaje u trci za plasman u baraž za popunu superligaškog karavana.

Prvi period igre protekao je u potpunoj dominaciji fudbalera šabačke Mačve, a gosti su zahvaljujući čuvaru mreže Vladanu Elesinu uspeli da sačuvaju rezultatski egal. Ređale su se prilike Pejovića, Ristivojevića, Belića i Novakovića, ali je već pomenuti golman "kanarinaca" bio neprelazna prepreka "čivijašima".

U nastavku susreta viđena je potpuno drugačija sliak na terenu. Činilo se da su gosti na teren izašli sa potpuno novim timom, što je donelo rezultat u 57. minutu susreta. 

Popović je prvo izgubio loptu, a zatim nesmotreno u šesnaestercu startovao na Vojislava Balabanovića i za sudiju Miroslava Miletića nije bilo dileme, jedanaesterac. Upravo je Balabanović bio i izvođač najstrože kazne, loptu je poslao u jednu, a golmana Samurovića u drugu stranu za veliko slavlje gostujuće ekipe.

Nastavak susreta protekao je u pokušajima domaće ekipe da stigne do rezultatskog poravnanja, ali su njihovi napadi bili stihijski i nisu uspeli ozbiljnije da priprete sjajnom Vladanu Elesinu.

 

 

- Prva liga Srbije, 28. kolo:

Mačva (Šabac) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 0:1 (0:0)

Stadion: FK Mačva u Šapcu

Gledalaca: 800

Sudija: Miroslav Miletić

Strelac: V. Balabanović u 57. minutu iz jedanaesterca

Žuti kartoni: Ristivojević, Nešković, Novaković, Panić, Pavić (Mačva); Živković, Balabanović, Elesin, Mladenović, Milosavljev (RFK Novi Sad 1921)

Mačva (Šabac): Samurović, Popović, Jevtić, Vraštanović (Bašić), Delić, Novaković, Ristivojević, Branković (Panić), Savković, Pejović, Nešković (Pavić). Trener: Ivan Kurtušić

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Elesin, Cucin, Radivojević, V.  Balabanović (Vlalukin), Obeng, Mladenović (Milisavljević), Leandro, M. Balabanović, Živković (Milosavljev), Blagojević, Jokić. Trener: Branko Žigić

Već u sredu 12. aprila na programu je vanredno kolo prvoligaškog karavana kada će "kanarinci" dočekati ekipu Loznice, dok će šabačka Mačva na kruševačkoj "Mladosti" odmeriti snagu sa ekipom Trayala.

 

 

 

BONUS VIDEO: