JAKO BITNA POBEDA ZA GOSTUJUĆI TIM: Popovići golovima u prvom poluvremenu ostavili bez bodova ekipu iz Cvetke!


IZVOR: Milan Đorđević - 04.04.2023 | 13:57


Popovići trijumfom smanjili zaostatak na pet bodova u odnosu na drugoplasirani tim.

Foto: FK Popovići Vrnjci
JAKO BITNA POBEDA ZA GOSTUJUĆI TIM: Popovići golovima u prvom poluvremenu ostavili bez bodova ekipu iz Cvetke!

U okviru 18. kola Međuopštinske lige FSRO ekipa Jovo Kursula iz Cvetke ugostila je tim Popovići Vrnjci koja je u prvom susretu na svom terenu slavio sa 3:1.

Domaćin utakmice je sa 30 bodova do ovog meča bio na deobi pete pozicije, dok je sastav Popovića sa dva boda više držao treće mesto na tabeli.

Gostujući sastav je u ovaj duel ušao pod imperativom pobede, želeli su igrači da se vrate na pobednički kolosek posle neočekivanog poraza na domaćem terenu u prošlom kolu.

Presing gostiju od samog starta susreta isplatio se već u 13. minutu kada je viđen i prvi gol na meču.

Na grešku golmana Dušana Projovića odlično je reagovao Ilija Čolović koji je zatresao mrežu domaćina za prednost od 1:0.

Rani gol je otvorio utakmicu, igrači oba tima su krenuli nešto ofanzivnije i agresivnije pa je i sudija Nebojša Strahinić imao posla.

Do 37. minuta pokazao je tri žuta kartona, dva na strani gostiju i jedan na strani domaćina. 

Pred sam kraj prvog dela igre, Nikola Savić je zahvatio odličan volej udarac sa nekih 16-17 metara i povisio je prednost ekipe Popovići na 2:0. Ovo je Savićev deseti gol u sezoni.

Na startu drugog poluvremena izvršene su dve izmene u domaćem sastavu sa namerom da se promeni nešto u njihovoj igri i da se zatrese mreža golmana Đurovića, ali do toga nije došlo. 

Jedina stavka upisana u sudijskoj koloni u nastavku igre je žuti karton Nikoli Bučukareviću u 68. minutu zbog nesportskog ponašanja. 

Jovo Kursula (Cvetke) - Popovići Vrnjci 0:2 (0:2)

Jovo Kursula: Projović, Vranić, Jovanović (od 46' O. Bogdanović), Đurić, Majstorović, Tošković, Aleksić, Drašković (od 74' Timotijević), Milosavljević, Tomašević (od 74' Stevanović), Mitrović (od 46' D. Bogdanović)

Popovići: Đurović, Bajić, N. Atanasković, Dakić, Stašić, Gavrović, Čolović (od 81' Vukićević), Savić, Bučukarević (od 90' Drobnjak), Đ. Atanasković, Džamić (od 47' Drašković)

Ovim trijumfom ekipa Popovići je zadržala treću poziciju na tabeli, zaostatak za liderom je 10, a za drugoplasiranim timom pet bodova. 

U sledećem kolu Popovići dočekuju sastav Mataruge, dok Jovo Kursula igra opet pred svojom publikom, ovoga puta protiv Omladinca iz Drakčića.

BONUS VIDEO: