DERBI SREDINE TABELE U KOVINU: Radnički dočekuje ekipu Jedinstva iz Vlajkovca!


IZVOR: Milan Đorđević - 30.03.2023 | 14:19


Gosti ne igraju baš najbolje van svog terena što je šansa za Radnički da prekine niz slabijih rezultata.

Foto: FK Radnički Kovin
DERBI SREDINE TABELE U KOVINU: Radnički dočekuje ekipu Jedinstva iz Vlajkovca!

U okviru 20. kola Vojvođanske lige Istok ekipa Radničkog iz Kovina ugostiće sastav Jedinstva iz Vlajkovca, susret je zakazan za subotu, 1. april od 16 časova. 

Ekipa iz Kovina se prošle sezone osvajanjem prvog mesta u PFL-u Pančevo ekspresno vratila u viši rang, trenutno se sa 25 bodova nalaze na osmoj poziciji na tabeli. Od starta prolećnog dela prvenstva Radnički je upisao po jednu pobedu i podelu bodova, uz dva poraza. Trenutno se tim nalazi u mini seriji od tri meča bez trijumfa. 

Na domaćem terenu sastav Radničkog je odigrao ove sezone u ligi devet mečeva i na tim utakmicama je zabeležio pet trijumfa, dva poraza i isto toliko podela bodova. 

Iz tabora Radničkog su povodom subotnjeg duela poručili:

- Očekuje nas veoma važna utakmica protiv neugodnog protivnika iz Vlajkovca. Imperativ je osvajanje celog plena jer smo u prethodne četiri utakmice od mogućih 12 upisali samo četiri boda. Nadamo se da će naša ekipa pokazati i dokazati sve ono što se priča, a to je da smo ozbiljan tim koji je u usponu i koji može da igra ravnopravno sa svim ostalim sastavima u ligi.

Subotnji gost u Kovinu, sastav iz Vlajkovca pružio je odlične partije u uvodna četiri kola prolećnog dela prvenstva. Ekipa Jedinstva je zabeležila jedan poraz, ali i tri pobede, jedan od trijumfa upisan je protiv lidera na tabeli, pred svojim navijačima minimalnim rezultatom.

Sa samo dva boda više u odnosu na predstojećeg protivnika nalaze se na sedmom mestu u ligi. Ekipa Jedinstva na gostujućem terenu ne beleži najbolje pratije ove sezone, sa sami tri osvojena boda na devet mečeva dele poslednje mesto po tom paramteru sa sastavom Jedinstvo Stević.

Prvi susret ova dva tima igran u Vlajkovcu završen je pobedom domaćina rezultatom 3:2.

Radnički (Kovin) - Jedinstvo (Vlajkovac)

Subota, 1. april od 16 časova

Stadion u Kovinu

BONUS VIDEO: