NA PAUZI SE I RADI I GRADI: Slede velika infrastrukturna ulaganja - klub uskoro dobija objekat po UEFA standardima! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Vladimir Vorih - 21.12.2022 | 22:10


U njegovim redovima ponikla su neka od najvećih imena srpskog fudbala.

Foto: FK Jedinstvo Ub
NA PAUZI SE I RADI I GRADI: Slede velika infrastrukturna ulaganja - klub uskoro dobija objekat po UEFA standardima! (FOTO GALERIJA)

Fudbalski klub Jedinstvo sa Uba u svojoj istoriji nikada nije učestvovalo u elitnom rangu niti jugoslovenskog, niti srpskog fudbala, ali i pored navedene činjenice u Ubu mogu biti ponosni na igrače koji su barem u jednom periodu svoje karijere nosili crveno-beli dres.

 

Zasigurno najveće ime ubskog fudbala, jeste Dragan Džajić. Po zvanično najboljem srpskom fudbaleru XX veka i stadion Jedinstva od 2017. godine i rekonstrukcije, nosi njegovo ime, a pored popularnog Džaje u Ubu su ponikli i Dušan Savić, kao i Radoslav Petrović po kojima se nazivaju i tribine ubskog stadiona.

Spisak vrhunskih fudbalera koji su barem u jednom periodu svoje karijere nosili crveno-beli dres, podugačak je.

U aktulenoj sezoni fudbaleri Jedinstva takmiče se u okviru Prve lige Srbije i nakon prvog dela šampionata sa skorom od šest pobeda, isto toliko remija i sedam poraza, zauzimaju desetu poziciju. Izvesno je da klub iz grada na gornjem toku reka Tamnave, Uba i Kolubare, neće uspeti u sezoni 2022/23 da se izbori za plasman u elitu srpskog fudbala, ali kao što je i Nemanja Matić nedavno najavio, svi u klubu planiraju da vrh drugog stepena takmičenja napadnu već naredne sezone. POGLEDAJ GALERIJU

 

U tom cilju klub uveliko radi i na poboljšanju infrastrukturnih uslova na stadionu. U toku su pripremni radovi za zgradu koja će biti građena po standardima UEFA organizacije. Očekuj se da glavni projekat za izgradnju upravne zgrade i postavljnje reflektora na stadionu "Dragan Džajić" bude gotov u naredne dve nedelje, a ukoliko sve bude proticalo prema unapred utvrđenoj dinamici, očekuj se da kompletni radovi budu okončani do starta sezone 2023/24.

 

BONUS VIDEO: