DA LI BI OVO MOGAO DA BUDE KLJUČ ZA REŠENJE SVIREPOG ZLOČINA?! Osumnjičeni za ubistvo DANKE ILIĆ rešio da PROGOVORI: "Na ovih PET lokacija..." ŠOK!


IZVOR: Republika - 24.04.2024 | 10:08


Ova informacija bi mogla mnogo da pomogne policiji!

Foto: facebook
DA LI BI OVO MOGAO DA BUDE KLJUČ ZA REŠENJE SVIREPOG ZLOČINA?! Osumnjičeni za ubistvo DANKE ILIĆ rešio da PROGOVORI: "Na ovih PET lokacija..." ŠOK!

Pred zaječarskim Višim tužilaštvom danas će, 24. aprila, biti nastavljeno ispitivanje svedoka u slučaju ubistva malene Danke Ilić (2) iz Bora, koja je nestala 26. marta u Banjskom polju, naselju na obodu tog grada.

Za ubistvo dvogodišnje devojčice osumnjičeni su radnici lokalnog JKP "Vodovod" Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50). Dragijević je priznao zločin, dok se Janković i dalje brani ćutanjem. 

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Dejan Dragijević i Srđan Janković 

Međutim, kako je Republika saznala, Dejan Dragijević izrazio je želju da sarađuje sa policijom, i otkrije mesta na kojima bi telo Danke Ilić moglo biti. 

- Imam pet lokacija na koje mogu da ukažem gde se telo nalazi, gde je Dalibor (koji je preminuo od srčanog udara) mogao da zakopa telo - rekao je Dejan policiji. 

Foto: Facebook

Dalibor Dragijević 

 

SASLUŠANI BROJNI SVEDOCI

Naime, dosad je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušano 14 svedoka, a ispitivanje ostalih se nastavlja danas.

- Još nekoliko svedoka biće ispitano u tužilaštvu 24. aprila. Osumnjičeni nisu ispitivani naknadno u tužilaštvu, ali i to se očekuje nakon saslušanja svih svedoka, psihijatrijskog veštačenja osumnjičenih, kao i drugih veštačenja DNK tragova, telefona, baznih stanica... - rekao je izvor Kurira iz istrage i istakao da su do sada ispitani oni koji su kobnog dana, 26. marta kad je Danka nestala i kada je, kako se sumnja, ubijena, videli osumnjičene ili komunicirali sa njima.

- U ovoj fazi istrage ispitana je prvo Svetlana, majka Dejana Dragijevića, a supruga Radoslava Dragijevića koji je osumnjičen da je pomogao sinu posle zločina, i ona je odbila da odgovara na pitanja tužilaštva. Posle nje, saslušani su i roditelji Danke Ilić, Ivana i Miloš Ilić, dok su osumnjičeni za njeno ubistvo sedeli iza njih, a zatim i njihove kolege iz "Vodovoda" i komšije iz sela Zlot i Luka - objašnjava izvor.

Foto: ST/Dragan Kadić, Shutterstock

Svetana Dragijević 

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog linkovanja izvora, a to je Republika.rs.

BONUS VIDEO