Najdžel Kenedi na otvaranju Bemusa!

Autor:

Zabava

19.08.2018

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni britanski violinista Najdžel Kenedi održaće koncert pod nazivom "Od Baha do Geršvina" 10. oktobra na sceni Sava centra na otvaranju 50. Bemusa.

RepublikaFoto: Promo
Karte za ovaj koncert se mogu nabaviti po cenama od 1.200, 1.900, 2.700 i 3.500 dinara

Nakon višedecenijske karijere pune milionskih tiraža i vodećih svetskih nagrada, Kenedi je stekao reputaciju jednog od vodećih svetskih virtuoza.

Izvodio je muziku najšireg repertoara- od klasičnih kompozitora do Hendriksa, nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za Britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

Ljubav prema džezu bila je veoma izražena u karijeri Najdžela Kenedija. Vanvremenski standardi kao što su numere "Summertime", "They Can’t Take That Away From Me" i "Porgy and Bess" obrađeni su u Kenedijevom neponovljivim stilu i zanosu na albumu "Kennedy Meets Gershwin", objavljenom na 120. godišnjicu Geršvinovog rođenja.

Kenedi je izjavio: " Za mene se Geršvinov rad može sažeto prikazati kroz tri glavna sastojka: kroz fuziju džeza i klasične muzike, prekrasne melodične uticaje jevrejske kulture i kroz jedinstvenu energiju Njujorka. Upravo ova muzika odgovara mojoj prirodi, veštinama i iskustvima!”

Jubilarni Bemus trajaće do 20. oktobra, do kada će u prestoničkim dvoranama i muzejima nastupiti istaknuti solisti, ansambli i horovi, a predstaviće se i mladi umetnici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading