SMRT ČUVENIH BLIZANACA DECENIJAMA POD VELOM MISTERIJE: O njima su kružile razne priče!

Autor:

Zabava

28.03.2024

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan, pre 95 godina, rođeni su legendarni glumci Dragan i Predrag Laković.

SMRT ČUVENIH BLIZANACA DECENIJAMA POD VELOM MISTERIJE: O njima su kružile razne priče!

Foto: printscreen

Glumačke legende Dragan i Predrag Laković rođeni su na današnji dan 28. marta 1929. godine. Braća blizanci ostavili su veliki trag u domaćoj kinematografiji. Dok se Predrag odlično snalazio u ulogama "običnih" ljudi, sa margine, toplih i neprimetnih, kakvim ga pamtimo u "Boljem životu", "Kamiondžijama", "Gore-dole", "Majstori, majstori", "Tango Argentino", Dragan je obeležio detinjstvo mnogih generacija emisijama "Deco, pevajte sa nama" i "Na slovo, na slovo".

Republika

Foto: youtube.com/Just Grow ItPre

Predrag Laković

Predrag je biio pet minuta stariji i dva kilograma lakši od svog brata blizanca Dragana. Jedva je preživeo, ali je nadživeo brata od čije smrti se nikada nije oporavio. Iako su rođeni u Skoplju, ubrzo su se preselili za Beograd, gde su se školovali i nastavili svoj profesionalni život, posvećeni pozorištu i filmu.

O poznatim blizancima kružile su razne priče, a njihova smrt i dalje je pod velom misterije. Dragan je iznenada preminuo 31. maja 1990. godine u svom stanu od infarkta, spremajući se za predstavu "Čovek od La Manče" i svoju glavnu ulogu Don Kihota, koju je trebalo da odigra tog dana. O njemu su kružile jezive priče da je bio beskućnik i da su ga pronašli mrtvog u vozu koji je putovao na relaciji Beograd - Bar, ali to nisu bile istinite tvrdnje. 

Republika

Foto: Wikipedia

Poštanska marka sa likom Dragana Lakovića

Njegov brat blizanac Predrag Laković je bio veliki boem, samotnjak i, kako su ga opisivali, povučeni sanjar i zamišljeni pecaroš sa Mrtve Tise. Voleo je da se osami u svojoj skromnoj vikendici na Bisernom ostrvu, u blizini Čuruga. I baš tu, na Mrtvoj Tisi pronađen je 9. septembra 1997. godine. Tog dana je otišao na pecanje i nikada se nije vratio. Njegovo beživotno telo su pronašli lokalni alasi. Glumac se udavio, a priče o tome da je izvršio samoubistvo nikada nisu potvrđene, ali ni demantovane.

U čast Dragana Lakovića, Pošta Srbije izdala je poštansku markicu sa njegovim likom u seriji Velikani srpskog glumišta, a vrtić u Bloku 61 na Novom Beogradu nosi njegovo ime.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading