LAUŠEVIĆ POMRSIO KONCE ALBANCIMA: Film "Ruski konzul" stiže u bioskope, OBJAVLJEN PRVI TREJLER!

Autor:

Zabava

25.01.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ostvarenju Miroslava Lekića, koje prikazuje odnos Srba i Albanaca na Kosovu, Laušević je odigrao svoju poslednju ulogu u životu.

LAUŠEVIĆ POMRSIO KONCE ALBANCIMA: Film "Ruski konzul" stiže u bioskope, OBJAVLJEN PRVI TREJLER!

Foto: FCS/Goran Đukanović

Novo igrano ostvarenje reditelja Miroslava Lekića "Ruski konzul", nastalo po romanu Vuka Draškovića, prati dešavanja sedamdesetih godina prošlog veka, koja su definisala budući suživot Srba i Albanaca na Kosovu. Film bi uskoro trebalo da bude premijerno prikazan na velikom platnu, a objavljen je i prvi trejler koji nagoveštava šta će publika sve videti u ovoj priči.

U filmu u produkciji Telekoma Srbija Miroslav Lekić četvrti put je sarađivao sa Žarkom Lauševićem, jednim od najcenjenijih i najboljih glumaca sa ovih prostora. Uloga samoproklamovanog ruskog konzula bila je Lauševa poslednja u karijeri. U svom poslednjem filmu u životu veliki umetnik delio je kadar sa Nebojšom Dugalićem.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TS Media (@tsmedia.rs)

 

Radnja filma smeštena je u pozadinu kosovske krize i prati dr Iliju Jugovića. koga tumači Dugalić. Srpski lekar kažnjen je premeštanjem u Prizren, gde se susreće sa Ljubom Božovićem, kog igra Žarko Laušević. Predviđanja ovog profesora istorije i samoproglašenog "ruskog konzula" izazivaju tenzije među lokalnim albanskim moćnicima. 

Još 2018. na konkursu Filmskog centra Srbije u kategoriji "sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova", odlučeno je da snimanje "Ruskog konzula", u produkciji "Vižn tima", bude podržano sa 36 miliona dinara. U obrazloženju komisije, između ostalog, navodi se da bi "realizacija ovog projekta bila značajna, ne samo kao filmsko delo već i kao pomoć u razumevanju složenih srpsko-albanskih odnosa kroz priču u kojoj su vešto izbegnuta opšta mesta i stereotipi, kao i jednostavna podela na dobre i loše".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading