POSLEDNJI PUT SAM TE VIDEO NA TERASI BOLNICE, OBEĆAO SI DA ĆEMO SE OPET VIDETI: Zbog Bjelogrlićevih reči plakala je cela sala JDP-a! (VIDEO)

Autor:

Zabava

20.11.2023

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu održava se komemoracija Žarku Lauševiću!

Glumac Žarko Laušević preminuo je 15. novembra, nakon kratke, ali teške bolesti. Danas 20. novembra biće održana komemoracija, ispraćaj i kremacija. 

Glumac Dragan Bjelogrlić održao je potresan govor, uz more suza, koje je sve slomio na komade. On je govorio i o njihovom poslednjem susretu i rekao šta mu je glumac tad poručio. 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dragan Bjelogrlić na komemoraciji Žarka Lauševića

Kad odu najveći, svet zastane, ostajemo sa ogromnom praznimom. Žarka sam voleo da gledam na sceni, na platnu, obožavao sam njegov krupan plan. Voleo sam da ga čitam, voleo njegove slike i crteže. A najviše od svega voleo sam sa njim da pričam. Pričali smo uvek dugo i polako, o umetnosti, glumi i životu, o pravdi, nepravdi, nacijama, verama, istoriji, o svemu... Svi ti topli ljudski razgovori odisali su njegovom gospodskom diskrecijom, bez zadiranja u intimu. Poslednji je bio pre manje od mesec dana na terasi bolničke sobe. Bio je topao jesenji dan, jeli smo teletinu, pili sok. Ti, Anita i ja smo pričali dugo i polako. Nismo ni primetili da nas je sustigla noć, vreme za rastanak - istakao je Bjelogrlić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading