OVO SU BILE POSLEDNJE REČI KOJE JE MAJKA UPUTILA LAUŠU: Sine, ostala sam te željna videla sam te posle 13 godina četiri meseca i dva dana! Da SRCE PREPUKNE!

Autor:

Zabava

19.11.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žarko Laušević je za života isticao koliko se njegova majka trudila da ih drži sve na okupu.

OVO SU BILE POSLEDNJE REČI KOJE JE MAJKA UPUTILA LAUŠU: Sine, ostala sam te željna videla sam te posle 13 godina četiri meseca i dva dana! Da SRCE PREPUKNE!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Pokojni Žarko Laušević, velikan domaće kinematografije pokazao je dobru dušu i manire džentlmena i kada je u maju 2014, prvi put posle 15 godina,  došao iz Amerike u Srbiju, sletevši na beogradski aerodrom. Međutim, malo ko zna da je Lauš pre dolaska u Beograd, otišao u Crnu Goru da poseti bolesnu majku.

Republika

Foto: E-Stock

Žarko Laušević

Naime, Žarko je kako nam naša koleginica kaže koja je pratila glumca u stopu, pre nego je prvi put došao u Srbiju išao je da obiđe teško bolesnu majku, koje je živela u Podgorici. Prvi put je obišao 2013. godine, a njihov susret je bio veoma emotivan. 

- Žarkova majka Roksanda patila je do zadnjeg dana jer je mlađeg sina ostala željna pošto je po islasku iz zatvora otišao u Ameriku gde je živeo sa porodicom i prehranjivao se baveći se molerajem. Kada je 2013. došao da obiđe teško bolesnu majku vezanu za postelju ona je gorko plakala jer je doživela da pored sina Branimira i ćerke Branke koji su bili uz nju,  još jednom vidi i Žarka - kaže naša koleginica koja je bila svedok svemu i dodaje da je Lauševa majka iako teško bolesna, tog dana ozdravila bar u duši, kada je ugledala svog sina: 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, Youtube

Žarko Laušević

- Koliko su Roksandi svi dani bili teški svedoči i to što ih je brojala i u svakom trenutku je znala koliko dugo nije "dušu svoje duše", kako ej govorila za Lauša. Žarku je majka rekla ovako: "Sine moj, željnja sam te ostala, videla sam te posle 13 godina, četiri mesec i dva dana".  

Do smrti u decembru 2016, Roksandu je sin Žarko posetio još nekoliko puta, a kada je preminula on je izjavio da je majka uvek žudela da ih vidi sve na okupu.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/Centar film

Žarko Laušević

- Majka je uvek bila presrećna kad smo svi na okupu, a poput oca zabrinuta kad god to nismo. I uvek je računala vreme koliko se nismo videli. Već je bila ozbiljno bolesna kada su je pripremili na susret sa mnom 2013, posle mnogo godina. Kada je rekla  koliko me nije videla računica je bila u dan tačna - rekao je  Žarko za Gloriu 2016. 

Nakon Crne Gore Laušević stiže u Srbiju. Iako izuzetno uznemiran zbog pažnje medija, zainteresovanih za njegov dolazak, glumac je pomogao jednoj dami u nevolji,  pred budnim novinarskim ekipama. 

Republika

Foto: Facebook.com/Asja Dabović, E-Stock

Žarko Laušević i ćerka Asja

- Od trenutka kada je Laušević sa prtljagom u rukama izašao ispred najmanje deset novinarskih ekipa, rešen da ćuti i ne daje izjave, krenuo je stampedo mahom ženskih reportera, kao i fotografa i snimatelja koji su ga pratili u stopu. Na pitanja koja smo postavljali  sa svih strana, unakrsno, u nameri da ga odobrovoljimo da  nam makar nešto kaže, Žarko je koračao napred i na mah bi pogledao ka novinarki koja postavi pitanje. Činilo se da blago klima glavom i da je izustio "dobro", kao i da se pomalo osmehuje. Fotografi i snimatelji su se kretali unazad dok su snimali glumca s prednje strane ne bi li uhvatili posebnu ekspresiju na njegovom licu. Na putu ka parkingu aerodroma, gde je Žarka čekao automobil  i vozač , jedna fotoreporterka je pala na zemlju pravo ispred glumca. On se brzo sagnuo i pružio joj levu ruku da bi joj pomogao da ustane, što je ona prihvatila. Čak je i progovorio zbog nje,  pitao je da li je dobro posle pada - prepričava novinarka koja je bila na licu mesta te nadalje svedoči kako je Žarko tada, a i kasnije kada god ga je sretala u Beogradu, uvek želeo da prođe neprimećeno jer je patio zbog tragedije koja je zavila u crno  porodice dva mladića koja je u Podgorici ubio kao i svoju koja je od te kobne noći 1993. obeležena bespovratno:

Republika

Foto: youtube.com/PRVA, Shutterstock

Žarko Laušević

- Žarku je ruka vidno drhtala kada je pružio fotoreporterki da bi ustala. I kasnije sam primećivala da mu ruke podrhtavaju kao i donji deo lica. Izraz lica mu je uglavnom bio ozbiljan i u narednim posetama Beogradu gde se vratio svom poslu i najvećoj profesionalnoj ljubavi glumi. Ovacije publike u Sava centru naredne 2015. godine na premijeri njegovog povratničkog filma " Smrdljiva bajka" su mu ipak izmamile osmeh jer su bile najveća potvrda da ga hiljade ljudi, najmanje, nisu zaboravile i da su ga jedva čekali na filmskom platnu. 

Kada je Laušević snimao  film u aprilu 2015. u centru srpske prestonice naša novinarka je takođe bila posmatrač nekih scena.

Republika

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Žarko Laušević

- U Ulici Kneza Mihaila Lauš je šetao u dronjcima beskućnika zagrljen sa isto tako odevenom Jelenom Đokić. Tokom simanja Žarku su prilazili prolaznici  u želji da mu pruže podršku što se konačno vratio pred kamere. Pitali su ga za zdravlje i porodicu, a on se veoma ljubazno zahvaljivao odgovorajući kratko da mu je porodica dobro - prisetila se naša novinarka. 


 KAZIĆ OPROSTIO ŽARKU ŠTO GA JE RANIO 
Ova ista naša novinarka je 2009. godine uradila ekskluzivni intervju sa Andrijom Kažićem kojeg je Laušević ranio . On je tom prilikom izjavio  da je "faktički oprostio Žarku".

Republika

Foto: youtube/printscreen/ Filmski susreti Nis 2016

Žarko Laušević

- To što se odigralo uskoro će doživeti punoletstvo. Život ide dalje i na sreću, ja danas imam svoju sreću. Imam posao, a pre svega imam dva sina, što je najbitnije, jer se posle nesreće polemisalo da neću moći da imam decu, budući da sam bio ranjen u testise. Daleko je teže onima koji su izgubili decu. Sa Pejovićima nisam u kontaktu, a Vucinici su mi komšije i znam da i oni danas imaju svoje živote. Njima jeste ostala ogromna bol za izgubljenim sinom, ali sve to postepeno ide u zaborav. Takav je život - rekao je Kažić našoj novinarki tada, te dodao:

- U  ovom momentu sam Žarku faktički oprostio. Najpreciznije što mogu da kažem je da sam ravnodušan što se tiče Žarka Lauševica. Gledajući ga kao glumca mogu da kažem sam izuzetno cenio ono što je radio i da sam ga voleo kao umetnika.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading