POSLE OVE PREDSTAVE LAUŠEVIĆU JE ŽIVOT POSTAO PAKAO: Usledio hitan prekid, zbog ovoga su mu PRETILI SMRĆU!

Autor:

Zabava

15.11.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstava koja je Žarku preokrenula život!

POSLE OVE PREDSTAVE LAUŠEVIĆU JE ŽIVOT POSTAO PAKAO: Usledio hitan prekid, zbog ovoga su mu PRETILI SMRĆU!

Foto: ATAImages

Proslavljeni glumac Žarko Laušević preminuo je u 63. godini nakon kratke i teške bolesti. Ovu informaciju potvrdila je njegova supruga, Anita Laušević, sa kojom ima ćerku Janu

Glumac, pisac i jedna od najpoznatijih ličnosti na domaćoj pozorišnoj sceni. Njegov život obeležila je tragedija koja se dogodila tokom izvođenja predstave "Sveti Sava" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu 31. maja 1990. godine.


Laušević je bio u zenitu popularnosti kada je dobio ulogu Svetog Save u predstavi po tekstu Siniše Kovačevića. Za tu ulogu dobio je mnoge nagrade, uključujući i Sterijinu nagradu. Međutim, to gostovanje Narodnog pozorišta iz Zenice u JDP-u pretvorilo se u jednu od najmračnijih noći u istoriji jugoslovenskog teatra.
Republika

Foto: ATAImages

Žarko Laušević

Naime, grupa pripadnika Srpskog omladinskog bloka, predvođena Žarkom Gavrilovićem i Vojislavom Šešeljem, prekinula je predstavu zbog scene seksa koja se nalazila u predstavi. Za njih je to bilo uvredljivo i neprihvatljivo za jednog sveca. Glumci su pokušavali da se suprotstave rulji koja je vikala patriotske parole, psovke i kletve, ali su ipak izašli na scenu i odigrali celu predstavu.


Laušević se preko medija obratio publici i zamolio ih da svoj sud sačuvaju za kraj predstave. Međutim, ovaj događaj označio je početak pakla za glumca. Počeli su da ga proganjaju, prekidali su mu predstave, čekali ga ispred stana, pretili mu smrću i njegovoj porodici.

Njegov život se drastično promenio nakon te noći. Kupio je pištolj po savetu policije, a nakon još jednog nemilog događaja, počeo je da ga nosi sa sobom u kožnoj torbi. Ova tragedija obeležila je njegovu sudbinu i ostavila trajne posledice na njegov život.
Republika

Foto: ATAImages

Žarko Laušević

Laušević je u svojoj knjizi opisao ovo iskustvo i naglasio da niko nije veći Srbin od njega ili od bilo kog drugog učesnika u predstavi. Ova izjava je bila gotovo proročanska, jer je nagovestila da će se tragedija dogoditi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Xxxx

17.11.2023 19:31

On je samo glumio po tekstu Siniše Kovačevića. Ako je na nekog trebalo usmeriti hajku sigurno ne na njega. Ali glavni se uvek izvuku. Pištolj je nosio na sugestiju policije. I svako bi u datoj situaciji postupio isto. Šteta za njega. Trebalo je i huškači, koji su najodgovorniji za tragediju, da odgovaraju.