PREMINUO DIREKTOR FESTIVALA DOK JE TRAJALA MANIFESTACIJA: Tužna vest, doživeo MOŽDANI UDAR, nije mu bilo spasa!

Autor:

Zabava

21.10.2023

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminuo direktor Međunarodnog festivala novog filma / Split Film Festivala u 81. godini života!

PREMINUO DIREKTOR FESTIVALA DOK JE TRAJALA MANIFESTACIJA: Tužna vest, doživeo MOŽDANI UDAR, nije mu bilo spasa!

Foto: Shutterstock

Branko Karabatić (81), direktor Međunarodnog festivala novog filma / Split Film Festivala, umro je od posledica moždanog udara u splitskoj bolnici, prenose hrvatski mediji.

Prošle nedelje, tokom održavanja 28. Međunarodnog festivala novog filma / Split Film Festivala, Karabatić je dobio možda udar i smeten je u bolnicu, ali nažalost nije uspeo da se oporavi i sinoć je umro, prenosi "Večernji.hr".

Ovaj festival deluje upravo zahvaljujući Karabatiću i to od 1996. godine i u to vreme je bio prvi međunarodni filmski festival u Hrvatskoj.

Branko je snimio na desetine kratkih filmova u produkciji Kino kluba Split, kao amater od 1973. do 1985. godine, a u profesionalnoj produkciji je snimio nekoliko kratkih filmova i jedan dugometražni igrani film - "Ajnštajnova najveća greška", 2006. godine. Od 1996. godine bio je direktor Međunarodnog festivala novog filma / Split Film Festivala.

Međunarodni festival novog filma / Split Film Festival završen je sinoć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading