Na programu Filmskog festivala u Torontu najnovije ostvarenje oskarovca Sema Mendesa, ''Carstvo svetlosti''! Pogledajte prvi TREJLER filma! (VIDEO)

Autor:

Zabava

07.09.2022

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film ''Carstvo svetlosti' na Filmskom festivalu u Torontu.

Na programu Filmskog festivala u Torontu najnovije ostvarenje oskarovca Sema Mendesa, ''Carstvo svetlosti''! Pogledajte prvi TREJLER filma! (VIDEO)

Foto: Promo foto

U susret jednom od najposećeniji internacionalnih filmskih festivala čije će se svečano otvaranje održati sutra, 8. septembra u Torontu, Searchlight Pictures obajvio je prvi trejler za dramu “CARSTVO SVETLOSTI” sa Olivijom Kolman u glavnoj ulozi, čije bioskopsko prikazivanje publika može očekivati krajem  februara naredne godine.

Republika

Foto: Promo foto

Carstvo svetlosti

Od reditelja kultnog filma "Američka lepota", kao i ostvarenja "Skyfall" i "1917" stiže nova romansirana drama "Carstvo svetlosti" (Empire of light). 

Opisujući opstanak jednog bioskopa i neverovatnu povezanost njegovih zaposlenih tokom osamdesetih godina prošlog veka na jugoističnoj obali Engleske, romansa "Carstvo svetlosti", nakon nekoliko godina pauze i velikog uspeha ratne drame "1917" obeležava povratak reditelja i scenariste Sema Mendesa filmskom stvaralaštvu i velikom platnu. 


Film je upravo premijerno prikazan na tekućem festivalu u Teljurajdu, u Koloradu, dok ga na predstojećem filmskom festival u Torontu očekuje prikazivanje u okviru selekcije Posebno predstavljanje.
Republika

Foto: Promo foto

Carstvo svetlosti na Filmskom festivalu u Torontu

Mendesovo najnovije ostvarenje, za čiju realizaciju je zaslužan i kao reditelj i kao scenarista okreće se prošlim vremenima kada je bioskop kao magično mesto okupljanja, nudio očaravajuće slike na velikom platnu doprinoseći iluziji života. Glavna uloga pripala je jednoj od najtraženijih engleskih glumica Oliviji Kolman (Olivia Colman), a njena Hilari je usamljena žena u svojim četrdesetim koja radi za "Empire Cinema, fantastičan bioskop okrenut ka moru engleske obale. Iako tiha i dok Božićnu večeru priprema sama, Hilari nije u potpunosti okrenula leđa životu.

Snimanje se odvijalo duž slikovite obale Kenta tokom kasne zime i ranog proleća, pretstavljajući pejzaže engleske obale i litice koje se uzdižu iz mora.

Republika

Foto: Promo foto

Carstvo svetlosti film


Osim Olivije Kolman autorska ekipa sastavila je blistavu glumačku postavu među kojima su i Kolin Firt (Colin Firth), Tobi Džouns (Toby Jones), kao i glumac mlađe generacije i dobitnik BAFTA nagrade Majkl Vord (Micheal Ward).

Reditelja Sem Mendes svoj prepoznatljivi pečat postvaio je već sa uspehom sad več kultnog filma Američka lepota za čiju realizaciju je ovenčan nagradom Oskar za najbolju režiju, a nakon toga usledio je i jedan od upamćenijih filmova o najpoznatijem špijunu Džejmsu Bondu -  "Skyfall". Ipak veliki uspeh postignut je pre par godina kada je ratni film "1917" pobrao veliki broj nominacija za Oskara, od kojih je tri i osvojio - Za najbolju fotografiju, Za montažu zvuka i Za vizuelne efekte.

U NASTAVKU POGLEDAJTE TREJLER FILMA CARSTVO SVETLOSTI.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading