NOVO UPOZORENJE RHMZ: Temperatura DRASTIČNO PADA, spremite se za ogromnu količinu pljuskova, u ovim delovima Srbije PAŠĆE SNEG!

Autor:

Vesti

17.04.2024

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hladni front koji je pravio haos u Sloveniji i Hrvatskoj, stigao je juče popodne u Srbiju.

NOVO UPOZORENJE RHMZ: Temperatura DRASTIČNO PADA, spremite se za ogromnu količinu pljuskova, u ovim delovima Srbije PAŠĆE SNEG!

Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će danas u Srbiji biti osetno hladnije, uz pad temperature za 15 do 20 stepeni u odnosu na prethodni period.

U RHMZ upozorenju na njihovom sajtu stoji sledeće:

- Danas, 17. aprila, oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmljavinom i lokalno većom količinom padavina. Na planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg - navodi se na sajtu RHMZ.

RHMZ vremenska prognoza do kraja nedelje

U svojoj vremenskoj prognozi kaže se i da će temperature do kraja nedelje biti malo ispod ili u okviru proseka za ovo doba godine.

- U većini krajeva od 12 do 16 stepeni Celzijusovih, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg - navode oni.

Podsećamo, hladni front koji je pravio haos u Sloveniji i Hrvatskoj, stigao je juče popodne u Srbiju, a talas zahlađenja drastično obara temperature neverovatnom brzinom.

Sneg je zavejao Frušku goru

Temperatura je juče u poslepodnevnim časovima naglo pala u većini delova Srbije, a u regionu je čak i zavejalo. Ipak, građani javljaju da su snežne pahulje jutros primećene i na Iriškom vencu.

Kolovozi su mokri, a pahulje se zadržavaju na tlu. Podsetimo, za danas je na pojedinim planinama najavljen i sneg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading