NIGDE BEZ KIŠOBRANA! U Srbiji danas pljuskovi i kiša!

Autor:

Vesti

20.02.2024

06:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od četvrtka se očekuje osetno toplije vreme, za vikend ponovo pad temperature sa padavinama.

NIGDE BEZ KIŠOBRANA! U Srbiji danas pljuskovi i kiša!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima, samo će tokom prepodneva na severu i zapadu zemlje biti pretežno sunčano, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavod.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, na istoku povremeno jak, sa temperaturama od minus 2 stepena do 14 stepeni.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, ujutro i tokom noći između utorka i srede sa slabom kratkotrajnom kišom, dok će se tokom dana zadržati uglavnom suvo vreme. 

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, sa najvišom dnevnom temperatutok oko 12 stepeni.

Od četvrtka se očekuje osetno toplije vreme, za vikend ponovo pad temperature sa padavinama.

Najava RHMZ

- U naredna dva sata u zapadnoj i centalnoj Srbiji, kao i na jugu Banata mestimično slaba kiša.

Na području Beograda tokom jutra sa slabom kišom - piše u najavi RHMZ od 5 sati.

Prognoza u gradovima

Beograd će i narednih pet dana ostati jedan od toplijih gradova, dok se u Novom Sadu može očekivati nešto niža jutarnja temperatura i oblačnije vreme. Niš će imati oblačne dane sa povremenim sunčanim intervalima, dok će se Kragujevac i ostatak Srbije zadržati iznad prosečnih temperatura. Na planinama se očekuje sneg, ali će se ovo vreme brzo promeniti.

Vreme do kraja meseca

Neobično toplo vreme zadržaće se do kraja meseca, a dugoročni modeli predviđaju topao i relativno suv mart.

Meteorološkinja Ljubica Gojković istakla je da je pred nama period sa čestim i intenzivnim toplotnim talasima, definisanim kao period od najmanje 5 dana sa temperaturom iznad proseka. Ovo ekstremno toplo vreme koje traje od početka godine nastaviće se i u narednim mesecima.

Neobično toplo vreme zadržava se sve do kraja meseca, međutim dugoročni modeli najavljuju da će i mart biti veoma topao i relativno suv. Trend otopljenja koji smo osetili u godini za nama nastavlja se i u ovoj 2024. godini, što nam govori da je pred nama period sa čestim i intenzivnim toplotnim talasima - navodi meteorološkinja Ljubica Gojković za Euronews i dodaje:

- Pod toplotnim talasom podrazumeva se period od najmanje 5 dana sa temperaturom iznad proseka. Toplotni talasi mogući su i tokom zime, a s obzirom na to da je temperatura od početka meseca iznad proseka, povremeno i preko 10 stepeni, možemo da kažemo da se i dalje nalazimo u periodu ekstremno toplog vremena koje će trajati sve do kraja meseca.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading