OPEZ, STIŽE LEDENA KIŠA! RHMZ izdao novo upozorenje! Ovo je posebno važno za sve vozače

Autor:

Vesti

09.12.2023

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je upozorenje koje se odnosi na lokalnu pojavu ledene kiše.

OPEZ, STIŽE LEDENA KIŠA! RHMZ izdao novo upozorenje! Ovo je posebno važno za sve vozače

Foto: Printskrin/Youtube/Knjazevačke Vesti

Kako se navodi, upozorenje se odnosi na područje severne i zapadne Srbije.

- Sutra ujutru (10. decembar 2023.) se na severu i zapadu Srbije očekuje kiša koja se lokalno može lediti pri tlu - objavljeno je.

U Srbiji nas danas tokom dana čeka suvo vreme uz promenljivu oblačnost sa malo sunčanih intervala.

Uska oblačna zona koja se premešta sa zapada Balkana stiže na sever Srbije popodne i do večeri prelazi preko većeg dela Srbije, ali neće uzrokovati padavine. Dnevna temperatura za stepen-dva veća nego u petak. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak iznad normale.

Minimalna jutarnja temperatura od -4°C do -1°C, a maksimalna od 3°C do 6°C. Uveče suvo i hladno. Temperatura u 22h od -3°C do 1°C.

Putevi Srbije se pridružuju apelu

JP Putevi Srbije apelovalo je da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra ujutru na području severne i zapadne Srbije očekuje kiša koja se lokalno može i lediti pri tlu.

Putevi Srbije savetuju vozačima da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Otopljenje sledeće nedelje

Još jedan prodor toplog vazduha koji će podići temperature u Srbiji očekuje se naredne nedelje.

Od ponedeljka toplije, prodor toplog talasa stiže sa zapada i jugozapada i očekuje se porast i jutarnjih i dnevnih temperatura. Maksimalne dnevne temperature biće od 10 do 15 stepeni. Od 10. do 14. trajaće topliji period - kazao je ranije meteorolog Ivan Ristić za naš portal.

Situacija se nakon toga menja i meteo-zima se ponovo vraća.

14. na 15. decembar ponovo se očekuje prodor hladnijeg vazduha i kreće period sa češćim prodorom hladnijeg vazduha. Vraća se meteo-zima! Tada bi konačno Srbija mogla da dobije i malo snega! Skoro sve zemlje u orkuženju su već dobile sneg - kazao je za naš portal.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading