UPALJEN ŽUTI METEO ALARM ZBOG VISOKE TEMPERATURE U SRBIJI?! Neuobičajeno toplo za oktobar - čak ovoliko stepeni iznad proseka!

Autor:

Vesti

12.10.2023

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se intenzivno polje visokog vazdušnog pritiska sa centrom iznad Mediterana, što će doneti stabilno i sunčano vreme.

UPALJEN ŽUTI METEO ALARM ZBOG VISOKE TEMPERATURE U SRBIJI?! Neuobičajeno toplo za oktobar - čak ovoliko stepeni iznad proseka!

Foto: Shutterstock

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Srbiji jutro biti sveže, sa kratkotrajnom maglom u kotlinama, dolinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije. Tokom dana će biti pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine, uz slab do umeren vetar sa juga i jugoistoka. Na jugu Banata će ujutru i pre podne povremeno duvati jak vetar.

Očekuje se intenzivno polje visokog vazdušnog pritiska sa centrom iznad Mediterana, što će doneti stabilno i sunčano vreme. Ovo visokopravilno područje sprečava prodor hladnog fronta i kišonosnih oblaka prema jugu Evrope, čineći da Srbija doživi Miholjsko leto.

Jutros su temperature bile različite, sa 2 stepena u Sjenici i 14 stepeni u Beogradu. Tokom dana se očekuje porast temperatura, sa lokalnim maksimumima od oko 29 stepeni, što je znatno iznad proseka za ovaj period.

Sledi nekoliko toplih dana sa temperaturama oko 28 stepeni, uz prevashodno sunčano vreme i slab južni vetar. Međutim, važno je napomenuti da je upaljen žuti meteoalarm kao upozorenje na veoma toplo vreme.

Narednih dana, odnosno za vikend, očekuju se slični uslovi sa temperaturama oko 28 stepeni i sunčanim vremenom. Međutim, Miholjsko leto neće potrajati jer se za nedelju prognozira prodor intenzivnog hladnog fronta. Očekuje se da će padavine zameniti sunčano vreme, donoseći jesenje uslove, oblake i pad temperature za više od 15 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading