DOKTRINA SPRŽENE ZEMLJE: TAJNI NATO PROJEKAT U SRBIJI, MISTERIJA ŽUTOG PRAHA

Autor: Republika

Vesti

14.08.2018

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteriozni žuti prah kojim su NATO avioni zasipali Srbiju tokom bombardovanja dva dana početkom aprila 1999. godine ostavio je stravične posledice po životnu sredinu i zdravlje ljudi. Do danas je ostalo nerazjašnjeno o kakvoj se supstanci radi kada je za tako kratko vreme mogla da izazove užasne efekte ogromnih razmera - uništene šume, opustošeno zemljište, biljke pretvorene u prah, alergijske reakcije i crvene pečate po celom telu kod ljudi...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bil Klinton

Sada više i nema sumnje da je NATO zločincima Srbija te 1999. služila bukvalno kao poligon za eksperimentisanje i isprobavanje novog oružja. Kako bombi i raketa tako i hemijskog i drugog otrova. Pored takozvane svilene paučine (bacana na energetska postrojenja) i osiromašenog uranijuma, Alijansa je isprobavala i pomenuti žuti prah, za koji stručnjaci tek treba da utvrde šta je tačno u pitanju. Ukoliko to uopšte bude moguće posle ovoliko vremena.

KAO SITNI KRISTALI

Nedavno osnovanom državnom koordinacionom telu za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja uskoro će biti dostavljen izveštaj Štaba civilne zaštite za Moravički okrug, gde su avioni alijanse 8. i 9. aprila posipali žuti prah. Kod ljudi koji su došli u dodir sa ovom supstancom javljale su se veoma jake alergijske reakcije, svrab, izbijali su im crveni pečati različitih veličina po celom telu. S druge strane, nakon izvesnog vremena naprasno su se osušile velike šumske površine na Zlatiboru i Tari, a stradali su i cveće, šiblje, razne druge biljke...

Šta su nam još radili tokom bombardovanja? Šta su sve otrovali u Srbiji? 

Šta se sprema Darku Kostiću? kakvo vreme nas čeka narednih dana?

Šta se kuva na Zapadu, a šta na političkoj sceni Srbije? 

Šta još ima novo u svetu zabave, sporta i ostalih rubrika? 

Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja možete pročitati u izdanju Srpskog telegrafa za 15. avgust, kao i na sajtu Republika.rs.

Foto: Srpski telegraf

Uz sutrašnji broj dobijate i pokolon, Rijaliti.

Foto: Srpski telegraf

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading