TAČI OPRAVDAVA BOLNE USTUPKE?! Pravi buku da bi sakrio svoju nemoć pred Srbima!

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

10.08.2018

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubrzo nakon početka završne faze dijaloga Kosovo – Srbija, šef države, Hašim Tači, počeo je da iznosi uzastopna upozorenja, počevši od "alarma" – da će to biti bolan dogovor za obe zemlje, do toga da će biti korekcije granice između Kosova i Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači priprema svoje pristalice na poraz

Izjave predsednika Kosova Hašima Tačija o pridruživanju "Preševske doline" Kosovu, kao i njegova upozorenja za organizovanje referenduma o ovom pitanju, smatraju se manipulacijama.

Opozicija i civilno društvo kažu da ove izjave šefa države podrazumevaju opravdanje za ustupke u dijalogu, piše danas Zeri.

Uz to, predsednik, koji predstavlja Kosovo u ovom procesu, već je najavio da će se u okviru završne faze razmatrati ujedinjenje Preševske doline sa Kosovom, iako je takva stvar, prema njemu gotovo nemoguća.

Čak i za sva ova pitanja, Tači je najavio referendum, iako Kosovo trenutno ne može da organizuje referendum, jer nema zakon o ovom pitanju.

Predstavnici civilnog društva i opozicioni zvaničnici smatraju izjave predsednika potpunom manipulacijom i igrokazom. Prema njima, buka koja je napravljena sa pričom o korekciji granice i pripajanju doline sa Kosovom radi se sa jedinim ciljem da Tači opravdava bolne ustupke da bi se formirala Asocijacija. Sa takvim potezom, kojem se protivi opozicija, doći će do podele unutar Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
makica

10.08.2018 09:22

Taci ce morati da pristane na bilo sta.

olja

10.08.2018 09:37

Vise se ne busaju tako snazno u grudi i ne traze apsolutnu nezavisnost bez dogovora.

klara

10.08.2018 09:38

Dogovorom i kompromisom svi su na dobitku.

Tomi

10.08.2018 09:45

Vreme je da se Taci dozove pameti!