OVO NIJE NORMALNO, ŠTA SE DEŠAVA SA VREMENOM?! Mnogima neće prijati - decembar samo što nije, a temperature u naglom porastu

Autor: T.V.

Vesti

30.11.2023

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je zabeleženo tmurno i hladno jutro s maglom i slabim do umerenim mrazom, a za sutra se očekuje da će biometeorološka situacija biti nepovoljna za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba.

OVO NIJE NORMALNO, ŠTA SE DEŠAVA SA VREMENOM?! Mnogima neće prijati - decembar samo što nije, a temperature u naglom porastu

Foto: shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da je biometeorološka situacija danas relativno nepovoljna za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba.

Posebno su izloženi astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici, koji se savetuju da poslušaju preporuke lekara kako bi izbegli potencijalne tegobe.

Neraspoloženje i glavobolje su moguće meteoropatske reakcije, dok se u saobraćaju preporučuje dodatna pažnja zbog trenutne biometeorološke situacije.

Za sutra se očekuje da će biometeorološka situacija takođe biti nepovoljna za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Srčanim, cerebrovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima se preporučuje oprez, a kao očekivane meteoropatske reakcije navode se reumatski bolovi i promenljivo raspoloženje. Povećana pažnja u saobraćaju takođe se savetuje zbog očekivanih meteoroloških uslova.

Vremenska prognoza za danas

Danas je zabeleženo tmurno i hladno jutro s maglom i slabim do umerenim mrazom. Tokom dana će biti umereno oblačno, sa potpuno oblačnim delovima na severu, severoistoku i jugozapadu Srbije, gde se očekuje povremena kiša.

Vetar će biti umeren do jak na pojedinim planinama s olujnim udarima, dok se u košavskom području očekuje jak, na udare i olujni jugoistočni vetar. Jutarnje temperature kretale su se od -4 do 0°C, dok će maksimalne dnevne biti od 5°C na istoku do 15°C na zapadu Srbije i u Podrinju.

Beograđane očekuje tmurno jutro uz slab mraz, dok će tokom dana biti suvo i toplije. Vetar će biti umeren do jak južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura iznosi 0°C, a maksimalna dnevna 12°C.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading