OVAKO SE BORI ZA SPAS SELA! Zahvaljujući ministru Krkobabiću porodica Hajnal se konačno skućila!

Autor:

Vesti

22.04.2022

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je prava stvar! Samo ovako srpsko selo može da opstane. Za mene i muža država i Ministarstvo za brigu o selu su učinili mnogo...

OVAKO SE BORI ZA SPAS SELA! Zahvaljujući ministru Krkobabiću porodica Hajnal se konačno skućila!

Foto: ST/P. DIVAC

Ivana (30) i Norbert (36) Hajnal skućili su se u selu Šatrinci, nadomak Fruške gore. I to tako što im je država omogućila da besplatno dobiju kuću sa okućnicom u programu koji je pokrenulo i više nego uspešno realizuje Ministarstvo za brigu o selu, na čijem je čelu Milan Krkobabić.

RAJ ZA ĆERKICE


Ekipa Srpskog telegrafa posetila je zajedno sa ministrom Krkobabić porodicu Hajnal u njihovom novom domu. Mladi bračni par, sa ćerkicama Hanom (3) i Leonom (devet meseci), presrećan je zbog svega.


Ivana nam priča da su živeli u zajednici sa suprugovim roditeljima, što nije bilo rešenje kada su deca došla na red. Dok je studirala u Novom Sadu, imala je želju da živi u gradu, međutim, kako je vreme odmicalo, shvatila je da je selo prava stvar.


- Kada sam videla konkurs ministarstva, odlučili smo da se prijavimo. Pre svega zbog dece, ali i zbog nas. Ovde su sjajni uslovi za život. Škola, vrtić... Sve je tu. Nemam reči da opišem koliko sam zahvalna ministru Krkobabiću i državi - priča nam Ivana. Norbert, iako radi u Inđiji, srećan je što će njegove ćerke odrastati na selu, u zdravoj okolini i okružene ljubavlju.

Foto: ST/P. DIVAC

 

 

- Mnogo volim selo, miran život me ispunjava. Ne može da se poredi odrastanje deteta u gradu i na selu. Puštamo ćerke poo dan da se igraju napolju bez brige da će nešto da im se desi. Ljudi su ovde pitomi, selo je pitomo. Svi smo ovde kao jedna velika porodica - kaže nam ponosni otac dve preslatke devojčice.

Otac zaplakao od sreće

Ekipa Srpskog telegrafa je razgovarala i sa Norbertovim ocem Janušom, koji nije uspeo da obuzda emocije, te se rasplakao od sreće.
- Video sam da mu se ne ide, da želi da živi ovde sa svojom porodicom. Ne mogu da zaustavim suze radosnice. Mnogo volim svoje unuke i drago mi je što ću ih gledati kako odrastaju. Želim da udišu svež vazduh, da jedu domaću hranu i budu uvek nasmejane, a verujte da je to samo na selu moguće - rekao nam je Januš, koji takođe živi u Šatrinci .
Kako kaže, ministar Krkobabić je pokazao da je selo bitno koliko i grad.
- Sela su bila pred izumiranjem, ali su zahvaljujući ministru ponovo oživela. Prijatelji mog sina, koji imaju decu beže na selo iz grada. U našem selu su izgradili i novu ambulantu - priča Januš.

Foto: ST/P. DIVAC

 

 

KUĆA I OKUĆNICA


Kuća koju su od države dobili Hajnalovi ima 95 kvadrata, plus okućnica od 30 ari. U dvorištu imaju sušilicu za meso i kokoške. Gaje vinovu lozu i zasadili su veliku baštu za svoje potrebe. Planiraju da se u budućnosti bave etnoturizmom.


- U budućnosti želimo da se bavimo etnoturizmom, a mogu slobodno da kažem da je program ministra Krkobabića bio presudan da se odlučimo na taj korak. Želimo da imamo voćnjak i suncokrete. Mnogo nam je važno da naše ćerkice jedu zdravu i prirodnu hranu, a to nam selo omogućava - kaže Ivana.


I Norbert apostrofira, bez trunke preterivanja, da im je sve što imaju omogućio ministar Krkobabić.


- Ovo je velika pomoć od države, ja to opisujem kao ruku koja nas gura napred - zaključuje Norbert.

Foto: ST/P. DIVAC

 

 

Krkobabic: Od ključnog značaja je
puna podrška predsednika Vučića

Republika

Foto: Risto Kostov

 

Ministar za brigu o selu je tokom posete bračnom paru u Šatrincima u neformalnom razgovoru skrenuo pažnju na nekoliko bitnih stvari za život ljidi na selu
- Krov nad glavom, a onda i briga o redovnoj i sigurnoj zaradi su prioritet. Ići će i dalje program podrške zadrugarstvu jer bez zadruge nema sela, ali i pomoć za pokretanje najrazličitijih privrednih aktivnosti- od zanatske radionice do seoskog turizma. Ne treba zaboraviti ni infrastrukturu- put, vodovod i kanalizaciju, ali i neizbežni internet.
Za sve je potrebna politička volja, a mi je upravo imamo. Predsednik Aleksandar Vučić stoji iza svega ovoga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading