NAPRAVLJEN NOVI TEST NA KORONU! Brži i jeftiniji od PCR i antigenskog! U UPOTREBI ZA OKO TRI MESECA!

Autor:

Vesti

18.08.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za oko tri meseca u upotrebu bi mogao da uđe novi test na koronu koji je tačan kao PCR test, a daje brže rezultate od antigenskog testa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Naučnici tvrde da novi test koronu detektuje za svega nekoliko minuta

Ne bi trebalo zanemariti i činjenicu da će biti i znatno jeftiniji od trenutno dva postojeća.

- Stručnjaci sa Univerziteta u Birmingemu tvrde da su razvili metodologiju za analizu brisa koja daje rezultat na licu mesta - u roku od tri minuta - piše Dejli mejl, a prenosi Sputnjik.

Brzi antigenski test postavlja dijagnozu za manje od pola sata, a ovaj novi test poznat kao  RTF-EXPAR u stanju je da detektuje kovid 19 za svega osam minuta. PCR testu bilo potrebno čak 42 minuta.

Istraživači, koji su i izmislili test, tvrde da je njegova tačnost "ekvivalentna" PCR testu i da daje tačan rezultat u više od devet u deset slučajeva.

Jedan od stručnjaka koji su razvili ovaj test istakao je da bi isti bio "idealan" za aerodrome i zabavna dešavanja poput festivala i koncerata, te da bi na tržištu mogao da se pojavi za tri do šest meseci uz komercijalnu podršku.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading