GABRIJEL ESKOBAR SE POVLAČI OVOG MESECA! Mandat mu odavno istekao i nadao se formiranju ZAJEDNICE SRPSKIH OPŠTINA!

Autor:

Vesti

08.05.2024

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eskobar je kazao da je sretan što se više zemalja Zapadnog Balkana solidno kreće putem evroatlantske integracije.

GABRIJEL ESKOBAR SE POVLAČI OVOG MESECA! Mandat mu odavno istekao i nadao se formiranju ZAJEDNICE SRPSKIH OPŠTINA!

Foto: Printskrin/Youtube/N1

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar saopštio je danas da ovog meseca napušta tu funkciju pošto mu je istekao mandat.

Eskobar je, na onlajn konferenciji za štampu, objasnio da mandat na ovoj dužnosti traje tri godine, da mu je istekao odavno, ali da je tražio da ostane još neko vreme jer je verovao da će biti većeg napretka u primeni Ohridskog sporazuma i primeni Zajednice srpskih opština, prenosi Kosovo Online.

- I dalje se nadam, ali mi je istekao mandat. Znam da će ovoj kancelariji to ostati prioritet - podvukao je on.

Eskobar je kazao da je sretan što se više zemalja Zapadnog Balkana solidno kreće putem evroatlantske integracije.

- Nastavićemo da radimo sa stranama na terenu, civilnim društvom, političarima i drugima da iskoriste ovu istorijsku priliku. Napuštam ovu funkciju u uverenju da smo doprineli svojim delovanjem pomirenju i napredovanju u evroatlantskoj integraciji - objasnio je Eskobar.

On je kategorički odbio navode pojedinih medija da je smenjen.

- Navodni novinar je tokom vikenda pisao o mojoj smeni i ja želim da kažem da je sve u tim napisima laž. Pre svega mene nije otpustio Stejt department, drugo moja supruga nije primila novac ni od jedne strane vlade. U svakoj ambasadi u kojoj sam radio u Boliviji, Portugalu, Italiji i Srbiji, ona je kontaktirala sa ljudima bez bilo kakvog plaćanja - rekao je Eskobar na online konferenciji za novinare.

Kako je rekao lažna je i tvrdnja da je izvor za to iz Kongresa navodeći da Kongres ne odlučuje o njegovom postavljanju.

- Ova vest se pojavila nedugo nakon što sam komunicirao sa vladom u Prištini. To je ta vrsta dezinformacija koja jednostavno nije tačna. Zahvalan sam podršci koju mi je dao Stejt department, liderima i novinarima sa kojima sam sarađivao - rekao je Eskobar.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading