KINESKI MINISTRI PRVI STIGLI U BEOGRAD: Dočekao ih potpredsednik vlade Mali (FOTO)

Autor:

Vesti

07.05.2024

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U posetu Beogradu večeras stiže predsednik Si koji će u Srbiji predvoditi delegaciju Kine koja broji 400 ljudi.

KINESKI MINISTRI PRVI STIGLI U BEOGRAD: Dočekao ih potpredsednik vlade Mali (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Članovi kineske delegacije, ministri i predstavnici institucija doputovali su u Beograd u okviru dvodnevne posete Srbiji koju će danas započeti predsednik Kine Si Đinping.

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali je, zajedno sa ministrom trgovine Tomislavom Momirovićem, sačekao je prve goste iz Kine i pozdravio ih na aerodromu.

 

U posetu Beogradu večeras stiže predsednik Si koji će u Srbiji predvoditi delegaciju Kine koja broji 400 ljudi.

Tokom posete planirano je potpisivanje više od 30 sporazuma. Si u Srbiju dolazi u okviru petodnevne posete Evropi koju je počeo posetom Francuskoj 5. maja, a posle Beograda očekuje ga poseta Budimpešti.

Si Đinping, predsednik Kine, stiže u Beograd u pratnji delegacije od 400 ljudi, a tokom dvodnevne posete biće potpisano oko tridesetak bilateralnih sporazuma. Jedan od najmoćnijih svetskih državnika biće dočekan uz najviše državne počasti, a o njegovoj bezbednosti brinuće čak oko 3.400 pripadnika naših bezbednosnih snaga.

- Poseta predsednika Si Đinpinga za Srbiju je od najvećeg značaja u svakom smislu. Čast koju svojim dolaskom čini našoj zemlji, nemerljiva je za sve nas, pogotovo imajući u vidu planove Srbije za snažno ubrzanje sveopšteg razvoja, kao i globalni geopolitički kontekst. S nestrpljenjem čekamo posetu predsednika Sija, uvereni da će naše gostoprimstvo pokazati koliko Srbija ceni partnerstvo s ovom velikom zemljom - naveo je predsednik na svom Instagram nalogu.

Sija će, inače, dočekati srpski migovi, koji će dopratiti njegov predsednički avion od granice, odnosno ulaska u vazdušni prostor naše države do Aerodroma "Nikola Tesla", gde će ga dočekati garda Vojske Srbije.

Tokom svečanog dočeka biće upriličen i folklor uz dekoraciju s cvećem, s porukom dobrodošlice na velikom zidu. Na putevima u Beogradu biće postavljene kinesko-srpske zastavice i ispisane poruke na nadvožnjacima.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading