"OTVOREN RAZGOVOR O PREPORUKAMA ZA UNAPREĐENJE IZBORNOG PROCESA"! Vučić primio Matea Mekačija! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.04.2024

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak je održan u 10 časova!

"OTVOREN RAZGOVOR O PREPORUKAMA ZA UNAPREĐENJE IZBORNOG PROCESA"! Vučić primio Matea Mekačija! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa direktorom Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mateom Mekačijem.

Otvoren razgovor o preporukama za unapređenje izbornog procesa sa direktorom @osceorg ODIHR Mateom Mekačijem, dobrim poznavaocem naših prilika koje prati još od 2012. godine.


Razgovarali smo o svim aspektima preporuka, kao i o mogućim rešenjima u pojedinim otvorenim pitanjima, čime bi se doprinelo atmosferi većeg međusobnog poverenja, ali i veće odgovornosti svih aktera.

Istakao sam da demokratija, kao proces koji se stalno razvija, uvek ostavlja prostor za poboljšanja na svim poljima od značaja za građane, pa tako i za unapređenje izbornog procesa, kao najvažnije osnove za izražavanje slobodne volje birača
- napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Podsetimo, specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da se juče u Mostaru sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim je, kako je naveo, razgovarao o narednim koracima u vezi sa dijalogom.

- U Mostaru sam sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao i o narednim koracima u dijalogu, predstojećem sastanku glavnih pregovarača, kao i regionalnim dešavanjima - naveo je Lajčak na društvenoj mreži X.

Dodao je da je naglasio da je potreban hitan napredak u implementaciji Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

BONSU VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Nina

17.04.2024 11:11

Nadamo se da ce sve da prodje bez komplikacija.

Ljubicica

17.04.2024 11:12

Vučić je odgovoran predsednik koji radi sve za dobrobit svog naroda.

Nikolina

17.04.2024 11:17

Ovaj dijalog može rezultirati konkretnim koracima ka boljem funkcionisanju izbornog sistema, što će imati pozitivan uticaj na poverenje građana u politički sistem.

Sa

17.04.2024 11:25

Podrska Evropskih partnera u ocuvanju naseg integriteta veoma je vazna.