VUČIĆ ODLUČAN: ''Šaljem specijalnog izaslanika kod predsednika Generalne skupštine UN!''

Autor:

Vesti

11.04.2024

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić se obratio javnosti nakon sastanka sa Miloradom Dodikom.

VUČIĆ ODLUČAN: ''Šaljem specijalnog izaslanika kod predsednika Generalne skupštine UN!''

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastali su se danas u Beogradu sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović i predsednikom Narodne skupštine RS Nenadom Stevandićem.

Predsednik Srbije se nakon sastanka obratio javnosti.

- U ponedeljak ću poslati specijalnog izaslanika kod predsednika Generalne skupštine UN i tražiti da razmotre kršenje svih procedura. Naime, obaveza je da se pitanjem BiH bavi Savet bezbednosti u skladu sa poveljom Ujedinjenih nacija, zato što je i dalje reč o nestabilnom regionu, zato što i dalje tu postoje i međunarodne snage, čak i ono što oni nazivaju visoki predstavnik, da nije, ne bi postojao i ne bi ga slali - najavio je Vučić.

I Milorad Dodik se obratio javnosti i prisutnim novinarima.

- Pitanje Srebrenice žele da kvalifikuju kao genocid. Prvo rekao sam i javno govorim da se genocid nije desio, da je genocid izmišljena forma u kojoj su pokušali da satanizuje čitav Srpski narod i da kroz individualne presude koje su bile na sudovima u Hagu to prebace na kolektivnu odgovornost tog jednog naroda, Srpskog naroda. Naravno da ću sve učiniti da do petog kada imamo naš vaškesni sabor uvjerim predsjednika Vučića da podrže sve odluke koje će namjerava Republika Srpska da donese. Mi smatramo da je ovo direktno rušenje mogućnosti da se živi zajedno u BiH da ta izmišljena akt u Ujedinjenim nacijama je upućen bez saglasnosti organa BiH da se lažno predstavljaju kao da predstavljaju BiH što naravno nije tako. Oni predstavljaju samo muslimansku odnosno bošnjačku stranu i direktno su upereni protiv Republike Srpske i Srpskog naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading