DRŽAVNI VRH SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE SASTAJE SE DANAS! Na stolu najbitnije teme

Autor:

Vesti

11.04.2024

06:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak se održava u Vili Mir.

DRŽAVNI VRH SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE SASTAJE SE DANAS! Na stolu najbitnije teme

Foto: ST/Tamara Pavišić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se danas u Beogradu sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović i predsednikom Narodne skupštine RS Nenadom Stevandićem.

Sastanak je zakazan za 18.00 časova u Vili Mir.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je juče predsedavajućeg Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju i ministra za spoljne poslove, trgovinu i evropske poslove Republike Malte Ijana Bordža.

- Dobar i sadržajan sastanak Ijanom Bordžom predsedavajućim OEBS i ministrom spoljnih i evropskih poslova Malte, sa kojim sam razmenio mišljenja o bilateralnim odnosima, regionalnim i geopolitičkim prilikama, saradnji Srbije i OEBS i napretku reformskih procesa u zemlji.

- Naglasio sam važnost uloge OEBS-a u očuvanju bezbednosti i stabilnosti u Evropi i poštovanju međunarodnog javnog prava. Upozorio sam, i ovom prilikom, na konstantno zanemarivanje i kršenje postignutih sporazuma kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine i ukazao na ozbiljne posledice takvog ponašanja Prištine i dela međunarodne zajednice.

- Ponovio sam da Srbija, i u ovim izazovnim okolnostima, dosledno i odgovorno postupa, kako u spoljnopolitičkim okvirima, tako i na unutrašnjem planu, poštujući zakonodavne okvire, negujući konstruktivan dijalog i štiteći svoj narod, nacionalne i državne interese - istakao je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Бане

11.04.2024 07:58

Са браћом преко Дрине увек братски. И да им се још једном извинемо због опозиционих усташлука где су најгоре ствари говорили о нашем народу.

Ana

11.04.2024 07:59

Dobra saradnja sa Republikom Srpskom se nastavlja.

Smilja

11.04.2024 08:01

Mi smo isti narod, moramo stititi jedni druge.

Ras

11.04.2024 08:02

Srbi samo jedinstvom mogu da opstanu i ostanu.