SUTRA SASTANAK DRŽAVNOG VRHA SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE! Važne teme na dnevnom redu!

Autor:

Vesti

10.04.2024

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak je zakazan za 18.00 časova u Vili Mir.

SUTRA SASTANAK DRŽAVNOG VRHA SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE! Važne teme na dnevnom redu!

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se sutra u Beogradu sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović i predsednikom Narodne skupštine RS Nenadom Stevandićem.

Sastanak je zakazan za 18.00 časova u Vili Mir.

Podsećamo, predsednik  Srbije Aleksandar Vučić oglasio se danas na društvenim mrežama povodom godišnjice osnivanja zloglasne NDH, te poručio kako ne smemo i nećemo zaboraviti nevino stradale.

- Danas se navršava 83 godine od uspostavljanja zločinačke nacističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske. Srpski narod je teško stradao, a Jasenovac, Jadovno, Prebilovci postali su sinonim monstruoznog ubijanja i satiranja jednog naroda. Ne smemo i nećemo zaboraviti!!! - poručio je Vučić.

Nezavisna Država Hrvatska (1941 – 1945) proglašena je 10. aprila 1941. nakon ulaska nemačkih okupacionih trupa u Zagreb u okviru Drugog svetskog rata. Tokom prve godine postojanja NDH, počinjeni su neki od najmasovnijih ustaških zločina nad srpskim, jevrejskim i romskim civilima i komunistima, od kojih su većina bili pripadnici hrvatskog naroda.

Ideologija ustaškog pokreta bila je zasnovana na rasističkoj i ekstremno nacionalističkoj politici, po uzoru na fašističke pokrete u Evropi, posebno najuticajnije – u Italiji i Nemačkoj, na osnovu čega ovaj pokret se ubraja u fašističke. Osnovna tendencija ustaške politike ticala se stvaranja etnički homogenog prostora u kome ne bi bilo mesta za pripadnike srpskog, jevrejskog i romskog naroda, kao ni za političke neistomišljenike, posebno kada su u pitanju komunisti.

Ova politika je rezultirala masovnim uništavanjem srpskog, jevrejskog i romskog stanovništva, kao i političkih protivnika bez obzira na etničko poreklo. Ovakva praksa bila je karakteristična za sve krajeve NDH.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Nevena

10.04.2024 18:27

Nadam se da će razgovor srpskih lidera pomoći u ovoj teškoj situaciji RS.

Teodora

10.04.2024 18:28

Odlicno je sto se sastaje drzavni vrh.

Olivera

10.04.2024 18:30

Sastanak u Vili Mir šalje snažnu poruku o posvećenosti izgradnji mira, pomirenja i prosperiteta u regionu

Caca

10.04.2024 18:30

Sutra na stolu će biti teme od vitalnog značaja za vas celi srpski rod.