"PREMESTILI JEDINICE SA BLISKOG ISTOKA U SARAJEVO" Dodik o analizi obaveštajnih slušbi RS, donet važan zaključak

Autor:

Svet

08.04.2024

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske je istakao da je uticaj Sjedinjenih Država u svetu apsolutno poguban.

"PREMESTILI JEDINICE SA BLISKOG ISTOKA U SARAJEVO" Dodik o analizi obaveštajnih slušbi RS, donet važan zaključak

Foto: printskrin

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da Srpska vodi politiku zaštite svojih prava koja proizilaze iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, a koja masovno narušava američka administracija, posebno demokratska, koja je na vlasti.

- Pomažu im Britanci i značajan deo EU. Moj tim vodi tvrdoglavu borbu, a moj narod, koji me već 20 godina bira na najvažnijim pozicijama, deli našu borbu i daju nam podršku - rekao je Dodik u intervjuu za televiziju "Rusija-24".

Kao što to stranci obično rade, kaže Dodik, personalizovali su krivicu i veruju da je jak političar i da bi, ako bi ga eliminisali na ovaj ili onaj način, ostvarili svoj cilj, a to je nestanak Republike Srpske.

- Britanci, koji ovako deluju po celom svetu, premestili su svoje jedinice sa Bliskog istoka u okolinu Sarajeva kako bi izvršili operativnu akciju. Kao rezultat analize, naša policija i obaveštajne službe su došle do zaključka da je potrebno pojačati zaštitu štićenih lica - rekao je Dodik.

Predsednik Srpske je istakao da je uticaj Sjedinjenih Država u svetu apsolutno poguban, te da žele da iscrtaju svoju zonu nespornih interesa, koja uključuje i Balkan.

- I ovde imaju problem i rešili su da se obračunaju sa Srbima. Pre dve-tri godine počeli su da pričaju o "malignom ruskom uticaju". A uticaj Sjedinjenih Država je apsolutno poguban. Za razliku od Rusije koja je uvek želela mir i saradnju, oni hoće da ih slušaju bespogovorno - rekao je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading