PETKOVIĆ: Kurtiju prioritet nije dijalog, već eskalacija i napadi na Srbe na KiM

Autor:

Vesti

23.03.2024

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema njegovim rečima, kada nema ekonomskih rezultata kojima bi se pohvalio, od Srba pravi dežurne mete svoje "autošovinističke politike, kao najvredniji učenik Adema Demaćija", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

PETKOVIĆ: Kurtiju prioritet nije dijalog, već eskalacija i napadi na Srbe na KiM

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju dijalog nije prioritet, ali zato jeste eskalacija i svakodnevni napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji koji se nalaze na vrhu njegove agende.

"Svakodnevnim potezima koje vuče, stvaranjem nepodnošljivih uslova za život Srba, pokazuje čitavom svetu da ga ne zanima normalizacija odnosa, da ne mari za mir i suživot na prostoru pokrajine, već na sve načine pokušava da Srbe protera sa vekovnih ognjišta", ocenio je Petković.

Prema njegovim rečima, kada nema ekonomskih rezultata kojima bi se pohvalio, od Srba pravi dežurne mete svoje "autošovinističke politike, kao najvredniji učenik Adema Demaćija", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Međutim, poručio je Petković, uprkos neodgovornim političarima iz Prištine koji se nalaze s druge strane pregovaračkog stola, Beograd će ostati opredeljen za konstruktivan dijalog u cilju iznalaženja održivih rešenja koja treba da olakšaju život na prostoru Kosova i Metohije, ističe se u saopštenju.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksanda Vučić govorio je o aktuelnim dešavanjima u Srbiji i regionu. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je i o prozivkama od strane poslanika POKS-a o njegovoj poseti Srebrenici.

Na uvrede poslanika POKS-a da je išao u Srebrenicu da klanja, i da je "dogovorio linč", predsednik kaže da u klanjanju nema ništa loše.

- Smatram da su i Petrova crkva i Altun džamija u Pazaru naše zajedničko nasleđe. Pozivam ljude da posete i jedno i drugo, da vide naše bogatstvo. Išao sam da odam počast bošnjačkim žrtvama, i ostavim cvet. Ne mogu da klanjam, ja sam Srbin pravoslavne vere, kome su gotovo svi stradali od Ustaša - kazao je predsednik.

On dodaje da je jedva preživeo napad u Srebrenici i da to nikome ne bi poželeo.

- U trenutku kada sam položio cvet, pošto imam iskustva sa time i nisam od juče, shvatio sam šta se zbiva. Stampedo je krenuo sa svih strana, i pomirio sam se sa životom. Rekao sam da moram biti ponosni Srbin, i nisam hteo da oborim glavu. Ako neko hoće da kaže da je to namešteno, ili je pokvaren, ili lud. Inače imam velike sumnje da je Davutoglu znao šta će da se dogodi, čudno je bilo ponašanje Izetbegovića. Imam neke sumnje, mogao bih mnogo da objasnim šta se tamo dešavalo. Zvali su me da dođem, a onda bežali od mene kao đavo od krsta. Filip Vujanović je bio iza mene, pa se povukao. Svakako nije bilo prijatno - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading