VELIKO POŠTOVANJE ZA SRBIJU! ZNAČAJNA PODRŠKA ALEKSANDRU VUČIĆU U BRISELU - Lideri EU posebnu pažnju posvetili predsedniku Srbije (FOTO)

Autor:

Vesti

22.03.2024

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na samitu, predsednik Vučić sastao se sa brojnim evropskim zvaničnicima, među kojima su Emanuel Makron, predsednik Francuske, Viktor Orban, premijer Mađarske, Ursula von der Leyen, predsednica Evropske komisije, Donald Tusk, premijer Poljske, Robert Fico, predsednik vlade Slovačke, i drugi.

VELIKO POŠTOVANJE ZA SRBIJU! ZNAČAJNA PODRŠKA ALEKSANDRU VUČIĆU U BRISELU - Lideri EU posebnu pažnju posvetili predsedniku Srbije (FOTO)

Foto: Republika.rs

Juče je u Briselu održan prvi globalni Samit o nuklearnoj energiji, a među zvaničnicima koji su učestvovali bio je i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Samit je okupio delegacije iz 30 zemalja, predstavnike industrije, istraživačke centre, stručnjake i predstavnike civilnog društva. Predsednik Vučić istakao je važnost ovog skupa za budućnost ne samo Srbije, već i celog evropskog kontinenta.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Aleksandar Vučić

 


Razgovori s evropskim zvaničnicima

Na samitu, predsednik Vučić sastao se sa brojnim evropskim zvaničnicima, među kojima su Emanuel Makron, predsednik Francuske, Viktor Orban, premijer Mađarske, Ursula von der Leyen, predsednica Evropske komisije, Donald Tusk, premijer Poljske, Robert Fico, predsednik vlade Slovačke, i drugi. Posebno su istaknuti razgovori s Makronom, s kojim je predsednik Vučić razgovarao o raznim geopolitičkim pitanjima, bilateralnoj saradnji i očekivanom skorom susretu u Parizu.

Foto: Republika.rs

Aleksandar Vučić

 


Čestitka Putinu i odnos prema opoziciji

Na pitanje novinara o čestitki ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, predsednik Vučić istakao je da je odgovoran predsednik Republike Srbije i da se ponaša u skladu s međunarodnim javnim pravom, poštujući druge zemlje. Takođe, osvrnuo se i na ponašanje opozicije u Skupštini Srbije, ističući važnost odgovornog ponašanja u političkom kontekstu.

Podrška evropskom putu Srbije

Predsednik Vučić razgovarao je sa Ursulom von der Leyen o strateškim pitanjima i napretku Srbije na putu ka EU. Takođe, sastao se i s potpredsednikom Evropske komisije Marošem Šefčovičem, s kojim je razgovarao o trenutnoj održivosti energetskih sistema i doprinosu nuklearne energije.

Republika

Foto: Republika.rs

Aleksandar Vučić

 


Doprinos Srbije energetskoj tranziciji

Na samitu, predsednik Vučić istakao je da je Srbija spremna da pruži svoj doprinos energetskoj tranziciji kako bi se postigla trajna energetska održivost. Naglasio je važnost ovog skupa za budućnost Srbije i celog evropskog kontinenta, ističući da je samit važniji od mnogih drugih foruma i sastanaka na kojima su evropski lideri.


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, učestvovao je na prvom globalnom Samitu o nuklearnoj energiji u Briselu, gde je imao značajne sastanke s evropskim zvaničnicima i istakao spremnost Srbije da doprinese energetskoj tranziciji. Samit je predstavljao važan korak ka unapređenju energetskih politika i saradnje među zemljama u cilju održive energetske budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading