TREBA DA PONOVIMO IZBORE U BEOGRADU! Nestorović opleo po opoziciji: Mislim da će ovaj put katastrofalno izgubiti!

Autor:

Vesti

11.02.2024

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branimir Nestorović govorio je o sednici Evropskog parlamenta u Strazburu, izborima i predstavnicima opozicije.

TREBA DA PONOVIMO IZBORE U BEOGRADU! Nestorović opleo po opoziciji: Mislim da će ovaj put katastrofalno izgubiti!

Foto: ATA Images

Branimir Nestorović, lider pokreta ''Mi, glas iz naroda'' komentarisao je u jutarnjem programu na TV Prva nastup predstavnika liste ''Srbija protiv nasilja'' na sednici Evropskog parlamenta u Strazburu.

- Mislim da bi trebalo da ponovimo izbore u Beogradu. Treba da izgube. Mislim da će ovaj put katastrofalno izgubiti. Pošto su mene optuživali, evo kažem sad da nemamo dokaze da su izbori bili neregularni - rekao je Branimir Nestorović i dodao da bi u parlamentu trebalo formirati nezavisnu komisiju za izbore i ne dozvoliti međunarodnu istragu koja se traži rezolucijom Evropskog parlamenta.

- Oni (prim. aut. Srbija protiv nasilja) su sami potpisali zapisnik. Sami sebi skaču u usta. Mislili su da će pobediti u Beogradu pa su se razočarali - rekao je Nestorović i istakao da ne vidi da je vlast u državi ugrožena.

- Prvo, zato što je ova grupa oko "Srbije protiv nasilja" slaba. Ona je jako slaba posle svega ovoga u Strazburu. Baš sam gledao neko istraživanje sada su na pola onoga što su imali. Kako god da se pregrupišu oni su na oko 20 odsto podrške - tvrdi Nestorović.

Kada je voditeljka pitala da li novi izbori u Beogradu zavise od njegovog pokreta, Nestorović je odgovorio:

- Zavisi od nas, ali i ne zavisi. Imamo one prebege.

Nestotorović se osvrnuo i na postizborno ponašanje nosioca beogradske liste njegovog pokreta Aleksandra Jerkovića i tvrdi da njegov pokret nakon izbora nema nikakvu komunikaciju sa Jerkovićem.

- Ne znamo šta se s njim dešava, posle izbora je potpuno prekinuo komunikaciju. Išao, kao u Moskvu. Po našim informacijama, prvo je bio u Budimpešti pa je otišao na nekoliko dana u Moskvu. On je po povratku rekao da nikada nije bio naš član što je potpuna besmislica. Kada smo mi izlazili na izbore mi smo kod notara overili onih deset obaveznih ljudi za Beograd za udruženje građana i on je bio jedan od naših potpisnika. Sad ispade da je on kao sa svojim pokretom - naveo je Nestorović i dodao da je Jerković sada ućutao:

- Ne pojavljuje se, uglavnom mi nemamo nikakvu komunikaciju sa njim. Ne znam ni šta bismo pričali.

Na pitanje da li će dati većinu u Beogradu SNS-u na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta 19. februara.

- Nećemo dati većinu, ali mislim da će konstitutivna sednica gradskog parlamenta biti još gora nego u Narodnoj skupštini jer ih ima više u Beogradu. To će biti još jedan u nizu cirkusa, ja moram da pazim da se opet ne izlanem - rekao je Nestorović.

Nestorović je prokomentarisao i to što se na konstitutivnoj sednici Narodne skupštine pojavio u patikama.

- Čudno mi je, ti što mi zameraju patike to su oni koji su zviždali u skupštini i sami sebi polagali zakletvu. Pričali su i da sam nosio trenerku što nije tačno. Stvarno sam se uvredio. Prvo taj dan me bolelo kolono pa sam morao da nosim patike - rekao je kroz smeh Nestorović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading