OGLASIO SE I NESTOROVIĆ! Pokret "MI GLAS IZ NARODA" žestoko osudio nasilje i divljanje u Narodnoj skupštini: MRŽNJA, NEKULTURA I NEDEMOKRATSKO PONAŠANJE!

Autor:

Vesti

07.02.2024

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ističe se da ne odobravaju i osuđuju svaki oblik netolarencije, a upravo to je juče prikazao deo opozicije.

OGLASIO SE I NESTOROVIĆ! Pokret "MI GLAS IZ NARODA" žestoko osudio nasilje i divljanje u Narodnoj skupštini: MRŽNJA, NEKULTURA I NEDEMOKRATSKO PONAŠANJE!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Branimir Nestorović, lider pokreta "Mi - Glas iz naroda" objavio je saopštenje tog pokreta povodom incidenata koji je izazvao deo opozicije na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije.

- Konstitutivna sednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srbije pokazala je da političkom scenom Srbije vlada ne samo netolerancija, nego da, nažalost, vladaju i mržnja i nekultura. Pokazalo se da su i u najvišem zakonodavnom telu države partijski interesi ispred interesa naroda i države - piše u saopštenju.

Ističe se da ne odobravaju i osuđuju svaki oblik netolarencije, a upravo to je juče prikazao deo opozicije. Apeluju da se svi narodni poslanici "zauzmu za ponovno zaživljavanje duha parlamentizma, najpre u najvišem državnom zakonodavnom telu, a onda i u svim drugim organima i institucijama države".

 

 


- Različito mišljenje ne može biti povod za sukobe, već bi ono trebalo da osnaži argumente u zastupanju narodnih i državnih interesa. Narod na izborima daje poverenje da se zastupaju njegovi interesi, a ne da se gazi narodna volja i izaziva najava nasilja - kažu iz pokreta i dodaju:

- Demonstrirano ponašanje na konstitutivnoj sednici Narodne skupštine pokazalo je opravdanost stava Pokreta ”Mi - glas iz naroda” da u sadašnjim prilikama ne ulazi u bilo kakvu koaliciju ni sa strankama aktuelne vlasti ni sa strankama prozapadne opozicije.

Zaključuju da njihov pokret želi afirmisati "konstruktivnim stavovima i civilizovanom ponašanjem na političkoj sceni Srbije", kao i da stvaraju pozitivan ambijent, umesto nasilnog, koji mogu biti pogubni po državu i narod.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading