AFRIKA ZLATNA ŠANSA ZA SPRSKU PRIVREDU! Sagovornici o Vučićevoj najavi poseta!

Autor: K.B.

Vesti

06.02.2024

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moguća turneja Aleksandra Vučića po Africi jako važna za našu zemlju.

AFRIKA ZLATNA ŠANSA ZA SPRSKU PRIVREDU! Sagovornici o Vučićevoj najavi poseta!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da postoji mogućnost da ove godine prvi put ode na veliku turneju po Africi, te da bi posetio 10-12 zemalja, a sagovornici Republike ocenjuju da bi to bilo od izuzetne koristi i važnosti iz mnogo razloga.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS), kaže za naš list da, uzimajući sve parametre u obzir, od demografije, podizanja kupovne moći do prirodnih resursa i potencijala, Afrika je tržište budućnosti i velikih šansi za našu privredu.

- PKS već godinu dana ozbiljno radi na istraživanju najboljih šansi za naše kompanije. Organizovali smo uspešno već prve misije u Keniji i Angoli. Imamo dobre partnere u Južnoj Africi. Mogućnost da zvanične posete predsednika prati i velika privredna delegacija su posebna prilika da na afričkom kontinentu uradimo mnogo više i od dosta razvijenijih zemalja - poručio je Čadež.

Republika

Foto: pks

Marko Čadež

Nekadašnji šef diplomatije Vladislav Jovanović podseća da je Srbija izložena narastajućim pritiscima iz pravca zapada u vezi s Kosovom, RS i uvođenjem sankcija Rusiji, da ne možemo očekivati neku adekvatniju ispomoć od Briksa, te da je normalno da se okrećemo najmnogobrojnijem delu čovečanstva, koje je u stanju političkog i ekonomskog buđenja.

- Pored tog geopolitičkog elementa tu je i politički i ekonomski deo, to je mnogo država koje su nama bliske i istorijski i po tome kako su se borile za slobodu i nezavisnost. Možemo očekivati i podršku i pomoć u raznim međunarodnim telima - kaže Jovanović i dodaje:

Republika

Foto: ST/D.KADIĆ

Vladislav Jovanović

- Vraćanje našeg odnosa sa zemljama takozvanog juga je nešto što je imperativ trenutka. To je samo po sebi dobro, čak i perspektivno, ali to je dugotrajan rad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (34)

Loading
Mila

06.02.2024 16:26

Spremni na sve , njihovi pipci su svuda pusteni

Ika

06.02.2024 16:34

Hapsi to i pravac u zatvor gde mu je i mesto.

Lu

06.02.2024 17:00

Ilija Čvorovic.

Dijana

06.02.2024 17:05

Ovakve stvari treba da se izjednače sa izdajom i da se umešani krivično gone