VUČIĆ SA BRIGEROM RAZGOVARAO SITUACIJI NA KIM: "Naglasio sam da za našu zemlju bezbednost srpskog stanovništva na KiM i održanje mira i stabilnosti!" (FOTO)

Autor:

Vesti

01.02.2024

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje ga niz sastanaka danas.

VUČIĆ SA BRIGEROM RAZGOVARAO SITUACIJI NA KIM: "Naglasio sam da za našu zemlju bezbednost srpskog stanovništva na KiM i održanje mira i stabilnosti!" (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je predsedavajućeg Vojnom komitetu Evropske unije generala Roberta Brigera.

Sa predsedavajućim EUMC razgovarao sam o situaciji na KiM, kao i o jačanju vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje Srbije i EU.


Naglasio sam da za našu zemlju bezbednost srpskog stanovništva na KiM i održanje mira i stabilnosti u regionu predstavljaju prioritet i zahvalio na angažmanu koji evropske vojne snage čine u tom pravcu
- napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećamno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije Muehlbauer Group u Staroj Pazovi. Svečanost polaganja kamena temeljca planirana je u 10 časova, u severnom delu Istočne radne zone u Staroj Pazovi. Kako je ranije najavljeno, vrednost investicije u novu fabriku "Muehlbauer Automation" iznosi 29,5 miliona evra. Fabrika će zaposliti do kraja 2025. godine 150 novih radnika. Planirana je proizvodnja mašina za proizvodnju baterija i gorivih ćelija, ali i kompletnih proizvodnih linija. 

Takođe, predviđeno je da se danas sastanu i predsednik Srbije i ambasador Rusije u našoj zemlji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Takođe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predstavnicima Italijanske razvojne banke (CDP - Cassa Depositi e Prestiti) i ambasadorom Republike Italije Lukom Gorijem, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Sastanak je zakazan za 12.30 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.
 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
Nebojša

01.02.2024 10:06

Nadam se da će međunarodna zajednica ozbiljno shvatiti Vučićeve reči i sprečiti Prištinu da teroriše Srbe na Kosmetu.

Jovan

01.02.2024 10:07

Opstanak Srba na Kosmetu je imperativ, a Kurti mora odmah da prestane sa represivnom politikom prema njima.

Jovana

01.02.2024 10:08

Srbija ni jednog trenutka nije narusila stabilnost u regionu, cak je najzasluznija sto postoji stabilnost u regionu

Mile

01.02.2024 10:09

EU mora da se više angažuje u posredovanju između Beograda i Prištine, jer dok Beograd traži normalizaciju života Srba na KiM, dotle Priština traži svaki mogući način da im zagorča život!