"MI NISMO NIČIJI LUTAK NA KONOPČIĆIMA, MI SMO SLOBODNA I NEZAVISNA DRŽAVA!" Ministar Vučević oštro odgovorio na izjave Dejvida Kamerona

Autor:

Vesti

10.01.2024

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komentarisao je i da niko ne može da utiče na odluke same države, ali je svestan da će se pritisak na Srbiju nastaviti.

"MI NISMO NIČIJI LUTAK NA KONOPČIĆIMA, MI SMO SLOBODNA I NEZAVISNA DRŽAVA!" Ministar Vučević oštro odgovorio na izjave Dejvida Kamerona

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/milosvucevic/

Ministar odbrane Miloš Vučević oštro je reagovao na nedavnu izjavu ministra spoljnih poslova Velike Britanije, Dejvida Kamerona tokom posete Prištini, te da će pomoći takozvanoj državi Kosovo da ga priznaju zemlje koje to još uvek nisu učinile.

Ne mislim da smo čuli nešto novo, ono što je ministar spoljnih poslova Ujedinjenog kraljevstva izrekao u Prištini nije odstupanje od njihovog odnosa prema KiM. Kameron je ponovio agendu iz devedesetih. Na nama je da dobro razumemo okolnosti i geopolitiku i da učinimo sve što možemo da čuvamo mir. Srbi su najsnažniji atribut na KiM. To je naš stradalni narod. To će biti veoma izazovno. Imaćemo nastavak pritisaka od strane Kurtija i međunarodne zajednice - prokomentarisao je ministar Vučević izjavu Kameruna u emisiji "Fokus" na B92.

Prokomentarisao je i da je Srbija nezavisna država i da niko ne može da utiče na odluke same države, ali je svestan da će se pritisak na Srbiju nastaviti.

- Mi nismo ničiji lutak na konopčićima koji povlači nevidiljiva ili vidljiva ruka. Mi smo slobodna i nezavisna država, sedimo na našoj stolici. Niti se odričemo prijateljstva sa Rusijom, Kinom i južnoameričkim državama. Pritisak na Srbiju će se nažalost nastaviti. Ponavljam, najveći izazov, u svakom smislu, je pitanje KiM i ono što se dešava oko BiH i rušenje Dejtonskog sporazuma - zaključio je ministar Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (31)

Loading
Kristina

10.01.2024 18:08

Mi smo Srbija, sam svoj gazda.

Mili

10.01.2024 18:59

Srbija ovim putem kojim ide sve vise napreduje iz dana u dan

Slavica

10.01.2024 19:13

Britanci nisu nasi prijatelji tako da od njih i ne treba ocekivati bolje komentare.

Darko

10.01.2024 19:14

Na zalost od Britanaca se nista pametnije i ne ocekuje...