"KURTI NE ŽELI DA SPROVEDE NIJEDAN SPORAZUM" Vučić: Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova i nikada neće!

Autor: D.B.

Vesti

24.12.2023

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić je istakao da Aljbin Kurti i dalje ne želi da ispoštuje nijedan sporazum, dok će Srbija nastaviti da inisistira na ZSO.

"KURTI NE ŽELI DA SPROVEDE NIJEDAN SPORAZUM" Vučić: Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova i nikada neće!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja javnosti pomenuo i odnose Beogrda i Prištine, istakavši da je Aljbin Kurti taj koji ne dozvoljava da se odnosi u bilo kom smislu poprave. 

- Aljbin Kurti ne želi da provede nijedan sporazum, a Srbija će da provede sve ono što smo rekli, ali ćemo i da čekamo formiranje ZSO - najavio je on.

Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova i neće priznati, kazao je Vučić i dodao je da nijedan dokument neće potpisati koji će značiti pomoć ili podršku prijemu tzv. Kosova u međunarodne organizacije

- Govorili su da su 114 puta napadnuti na severu. Ne postoji nijedan zakonski osnov po kom oni mogu kao snage bezbednosti da boravu na severu KiM. Po Briselskom sporazumu, regionalnu policiju čine Srbi i oni predlažu direktora. Ništa od toga nije bio slučaj - kazao je Vučić.

Prethodno, Vučić je govorio o dešavanjima u Banjskoj, odnosno tragediji koja se dogodila pre 3 meseca: 

- Bezbroj puta smo ih molili. Nikada nam nisu rekli ko je izvršio obdukciju. Porodice nisu dobile obdukcioni nalaz zato što je Albanijan post objavio detalje sastanka Kurtija i specijalnih jedinica koje su pretile štrajkom. Kurti je tada kritikovao specijalce da ništa nisu uradili u Banjskoj i da su samo ubili ljude snajperom iz daljine. Specijalci su odgovorili da nije tačno da su svi ubijeni snajperom iz daljine. To je ono što smo i mi govorili - kazao je on.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Slaviša

24.12.2023 12:20

Kurti i dalje tera inat i očekuje nemoguće! Ma šta uradio neće slomiti srpski narod i državni vrh Srbije! Bednik!

Marko

24.12.2023 12:21

Ova vlast nikada nece priznati laznu drzavu KIM

Bubi

24.12.2023 12:42

Srbija se sve ove godine bori da sačuva Kosovo a ujedno da obezbedi mir i stabilnost i od toga neće odustati!

rale

24.12.2023 12:49

Vučić nikada neće priznati nezavisnost Kim.