DEMOKRATIJA OPOZICIJE! NOŽEVIMA I PALICAMA KRENULI NA SVOJU DRŽAVU! "Žedni krvi" premlatili Kovačevića - evo šta je sve pronađeno u torbama opozicionih "militanata"! (VIDEO)

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

19.12.2023

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Republičkog zavoda za statistiku, izjavio je da je fizički napadnut i da će čak morati da ide na lekarske preglede.

DEMOKRATIJA OPOZICIJE! NOŽEVIMA I PALICAMA KRENULI NA SVOJU DRŽAVU! "Žedni krvi" premlatili Kovačevića - evo šta je sve pronađeno u torbama opozicionih "militanata"! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Marko Đoković (STF)

Izbori u Beogradu izazvali su talas nezadovoljstva među opozicionim snagama, što je kulminiralo protestima ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK).

Međutim, mirni protesti brzo su prešli u nasilje, saznaje se na vanrednoj konferenciji za novinare koju je održao predsednik RIK-a, Vladimir Dimitrijević.

Dimitrijević je optužio opoziciju za pokušaj prenosa nasilja sa ulica na RIK, navodeći da su tokom protesta pronađeni noževi, palice i motke. Ovaj potez, kako tvrdi, predstavlja neprihvatljivo ugrožavanje integriteta izbornog procesa.

- Večeras je fizički napadnut direktor Republičkog zavoda za statistiku (Miladin Kovačević), napadnuto je više članova RIK-a, čak su napadnuti i kandidati za narodne poslanike sa liste "Srbija protiv nasilja", i to mora najoštrije da bude osuđeno - istakao je Dimitrijević.

Opozicija, koja tvrdi da izborni proces nije bio fer, organizovala je proteste ispred RIK-a, zahtevajući poništavanje beogradskih izbora i njihovo ponovno održavanje. Međutim, mirni protesti su ubrzo prerasli u nasilje, a saobraćaj u Ulici kralja Milana bio je blokiran više sati.

Foto: Tanjug/Marko Đoković (STF)

 

Direktor Republičkog zavoda za statistiku, Miladin Kovačević, izjavio je da je fizički napadnut i da će morati da ide na lekarske preglede, dok je predsednik RIK-a apelovao na smirivanje tenzija.

Očekuje se dalje razrešenje situacije u narednim danima, dok politički lideri nastavljaju borbu oko tumačenja izbornih rezultata i legitimnosti izbornog procesa.

Predsednik RIK je poželeo Mariniki Tepić i Miroslavu Aleksiću da ne dovedu u opasnost sopstveno zdravlje, kao i da brinu o zdravlju i bezbednosti ljudi koje su svojim neodgovornim postupcima ugrozili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (7)

Loading
Драги

19.12.2023 08:35

Екипа против насиља. Фали им само још идеолошки вођа тог култа Драган Бјелогрлић, као искусни насилник да их ножевима и палицама поведе у борбу против насиља.

Tijana

19.12.2023 08:41

Smatram da naša policija treba da bude brutalnija prema ovakvim siledžijama.Mnogo su blagi pa se i narod obezobrazio.

Milan Š

19.12.2023 08:46

Takvi se nikada neće dočepati vlasti u Srbiji.

SANJA

19.12.2023 08:56

Opozicija ce nam svima doci glave, boli ih ubedljiva pobeda!